O’RIGHT GREEN HAIR CARE

 

Als het gaat om kiezen van de juiste shampoo dan ben ik niet echt een kritische consument. Vaak laat ik me meer leiden door de prijs dan dat ik bewust kijk naar welke ingrediënten er in de shampoo zitten. Maar als milieu bewuste consument kan je anno 2017 er niet meer omheen om je te verdiepen in wat je koopt en hoe het is geproduceerd. Dat geldt niet alleen voor wat je eet maar ook voor je dagelijkse verzorgingsproducten. Tijdens een perspresentatie in de Hortus Botanicus te Amsterdam van het Taiwanese haarverzorgingsmerk O’RIGHT werd ik daar weer eens met de feiten op de neus gedrukt…

 

Groen, ecologisch, duurzaam en milieubewust zijn termen die steeds vaker in allerlei productsegmenten worden gebruikt. Consumenten zijn hier gevoelig voor en dus pretenderen veel merken met hun producten hieraan te voldoen. Helaas is dat niet altijd het geval. Dat O’Right hier welaan voldoet werd mij volkomen duidelijk door het zien van hoe hun productieproces en bedrijfsfilosofie geheel in het teken staat van verantwoord produceren zonder hierbij het milieu te belasten. Aan alles wordt letterlijk gedacht. Hoe ze gebruik maken van de lokale ingrediënten voor hun producten, hoe ze zo efficiënt mogelijk hun fabriek opwarmen, hoe ze hun producten verpakken en hoe recyclebaar de shampooflessen zijn na het gebruik ervan. Dat is werkelijk indrukwekkend goed bij hun geregeld. Geen loze beloften maar een uiterst milieuvriendelijke manier van produceren. O’Right is daarin zo vooruitstrevend dat ze nu al voldoen aan de internationale opgelegde eisen aan bedrijven om in 2050 zo CO2-neutraal mogelijk te produceren.

Het uitgangspunt van O’Right is dat alle producten die worden ontwikkeld een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van de mens, sociale- en maatschappelijke ontwikkeling en een beter milieu. Alle O’Right producten worden vervaardigd in een gecertificeerde groene productie en worden C02 neutraal geproduceerd. Wat betekent dat de producten het klimaat niet negatief beïnvloeden. Ze zijn dan ook het eerste cosmeticabedrijf die GMP-gecertificeerd is als duurzaam productiebedrijf. En hun hoofdkantoor in Taiwan is 1 van de meest duurzame productielocaties en geldt als hét schoolvoorbeeld voor duurzaam produceren. De “O” in O’Right symboliseert onze planeet en “Right” staat voor duurzame doelstelling.

 

Alle O’Right shampoos zijn vrij van:

 • Parabanen (houdbaarheidsmiddel)
 • Sulfaten (schuimmiddel)
 • Phthalates (romig maker)
 • Formaldehyde (houdbaarheidsmiddel)
 • DEA (verdikkingsmiddel)
 • Kleurstoffen
 • EO (hulpstof)

 

 • O’RIGHT TEA TREE SHAMPOO

Tijdens de presentatie raadt de woordvoerster van het merk O’Right mij deze shampoo aan. De transparante shampoo is lekker mild en ruikt superfris naar menthol/eucalyptus (zelfs nadat je haar al droog is!) maar niet té overheersend. Geschikt voor iedereen met normaal haar. Olie van de Australische Tea Tree heeft een sterk en zuiverend vermogen die onzuiverheden elimineert. Om je haar te shamponeren heb je erg weinig van deze shampoo nodig. Verwacht geen grote schuimpartij want deze shampoo schuimt minimaal; in tegenstelling tot reguliere shampoos. Want O’Right werkt alleen met de best gecertificeerde organische schuimmiddelen die gemaakt worden van kokos- en tarwekiem-olie. Bij het openen van de flacon moet je overigens wel nog het ronde plastic afsluitdopje verwijderen wat niet gelijk zichtbaar is. Om voor zo min mogelijk afval te zorgen komen de shampooflacons in royale 250ml. uitvoeringen die gemaakt zijn van 100% afvalplastic. De doppen van de flacons zijn van bamboe vervaardigd want dit is 1 van de meest duurzame houtsoorten die er bestaan.

 • O’RIGHT RECOFFEE MOISTURIZING SHAMPOO

Deze shampoo uit de Recoffee Series wordt gemaakt van 16 kopjes koffie. Het koffiedik wordt gedroogd, gesteriliseerd en dan gerecycled tot Recoffee Oil. Deze heeft als eigenschappen dat het haar hydrateert, anti-aging en biedt UV-bescherming. Tevens bevat deze shampoo Ginseng en Burdock wortel die de talg aanmaak reguleert. De restanten die daarna nog van de Recoffee Oil overblijven worden gebruikt om er biologisch afbreekbaar kunststof (de shampoofles) van te maken. Zo ontstaat de “Tree-in-a-bottle” fles die, eenmaal leeg, geplant kan worden en waaruit een koffieplant groeit. Want in de bodem van deze flessen zitten koffiebonen die vrijkomen tijdens het composteringsproces. Als je aan de koffiekleurige flacon ruikt dan herken je gelijk lichtjes de geur van koffiedrap. De shampoo zelf is uiterst mild en ook hiervan heb je weinig nodig. Iets minder gecharmeerd ben ik van hoe de shampoo ruikt. Maar wellicht zijn we als consument té verwend met allerlei kunstmatige geurcomposities…

 • O’RIGHT BAMBOO SCALP NOURISHING GEL

Voor de verzorging van de hoofdhuid is er deze scalp gel. Aangezien ik zelf heel kort gemillimeterd haar heb moet dit product zeer geschikt voor mij zijn. Want deze Bamboo Scalp Nourishing Gel verbeterd de hydratatie van de hoofdhuid en heeft tevens een anti-aging effect. Het bevat een unieke combinatie van planten- en kruiden extracten die zorgen voor een kalmering van de hoofdhuid en aanvulling van de vochtbalans van de hoofdhuid. Masseer de transparante gel licht masserend over de gehele natte hoofdhuid en laat het 3-5 minuten inwerken. Je voelt een aangename lichte verkoelende tinteling. Daarna met lauw warm water uitspoelen. Ideaal voor een lekkere frisse hoofdhuid! Deze milde gel is geschikt voor alle huidtypen en met name voor mannen met kort haar. Het bevat organische Makino Bamboe bladerextracten en natuurlijke Pentavitin. Laatstgenoemde is een 100% natuurlijk complex uit planten en is ECOCERT en NATRUE gecertificeerd. Dit cosmetisch ingrediënt is diep hydraterend en geeft directe hydratatie gedurende 72 uur. Daarnaast bevat deze gel Vitamine B3 die irritatie vermindert en menthol die de hoofdhuid verkoelt. Om wederom de natuur te sparen komt deze gel in een royale 240ml. uitvoering.

 

 • O’RIGHT BAMBOO ANTI-GREASE SCALP SERUM

Om de hoofdhuid intensief te reinigen en overtollige talg te verwijderen is er de Bamboo Anti-Grease Scalp Serum. Met haar milde en botanische formule worden tevens de afvalstoffen in de hoofdhuid op een natuurlijke wijze afgevoerd. De bamboe-blader extracten zorgen voor een goede hydratatie. Kamille kalmeert de hoofdhuid en de toegevoegde witte berk verwijdert de dode huidcellen en geeft een boost aan de stofwisseling (metabolisme) van de hoofdhuid. In tegen stelling tot de Scalp Nourishing Gel wordt dit serum op droog haar gebruikt. Masseer een ruime hoeveelheid van het transparante serum over de hoofdhuid en laat dit een paar minuten intrekken. Het trekt ook werkelijk de hoofdhuid in. Daarna met water uitspoelen en je haar met shampoo wassen. Ideaal voor in de zomer als je hoofdhuid wat droog aanvoelt door de zon of na het zwemmen om de hoofdhuid te kalmeren.  Dit serum kan wekelijks worden toegepast.

 

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: