OILOVR


modeloilovr1Via Instagram kwam ik het product OilOVR tegen wat me gelijk nieuwsgierig maakte. Een haarverzorgingsproduct voor droog en pluizend haar op oliebasis van Nederlandse makelij. Ontwikkeld door de kapper Ronald de Jong die al meer dan ruim 30 jaar werkzaam is in de kappersbranche. “Doordat ik nu als zelfstandige kapper werk en met mijn ervaring bij Schwarzkopf en Redken heb ik een goed zicht op het vak en daarmee ook op veel voorkomende haarproblemen. Zonder twijfel is droog haar 1 van de meest voorkomende. Als je droog haar hebt, heb je vaak een haat/liefde verhouding met haarwassen. In alle bescheidenheid denk ik een hele mooie en vooral logische oplossing daarvoor gevonden te hebben. We gaan het namelijk met een olie reinigen en wel zonder sop.”

 

 

Uit eigen ervaring weet Ronald hoe lastig het kan zijn om pluizig haar te hebben en deze goed te kunnen verzorgen. “Een wasbeurt veranderde mijn volle bos krullen altijd in een pluizige coupe. Mijn haar was daarna altijd droog. In de loop der jaren ben ik zelf de onzin gaan inzien van het productgebruik voor vooral droog haar. Droog haar is eigenlijk vochtarm waarbij de aanwezigheid van olie en talg een cruciale rol speelt. Want net zoals bij de huid is talg belangrijk om de huid/haar te beschermen en de vochtbalans op peil te houden. Het evenwicht tussen vocht, talg en haardikte luistert dus nauw. Shampoo maakt je haar eigenlijk té schoon want naast overtollig vet en vuil haalt het ook de natuurlijke, beschermende oliën weg. Een shampoo droogt het haar en de hoofdhuid teveel uit. In bijna alle shampoos zitten was actieve stoffen (bijv. SLES) die heel grondig reinigen. Vooral voor droog, krullend en pluizend haar vormt dit geen groot probleem en ook dikke haren zijn niet zo blij met al dat gesop. Als de haren weer eenmaal droog zijn dan danst en pluist de haardos onherroepelijk weer omhoog. Stylingproducten zoals wax, haarmaskers en moisturizers maken het haar daarna vaak slap en té zwaar. Met name wax maakt het haar weer té vet waardoor je het de volgende dag weer wilt wassen. Om tot het gewenste effect te komen en je haar weer in balans te brengen heb je vaak meerdere producten nodig die elkaar soms geheel of gedeeltelijk weer opheffen. Een soort van vicieuze cirkel.”

 

 

  • OILOVR MULTITOOL

oilovr 1
Met al deze kennis en ervaring als achtergrond was het voor Ronald duidelijk dat er behoefte is aan een product met een 3-in-1 formule waardoor je geen andere producten meer nodig hebt. En zo creëerde hij na 5 jaar zijn eigen haarproduct OilOVR. Met als belangrijkste eis dat de formule van de shampoo je natuurlijke vetten behoudt en alleen het overtollige vuil uit je haar wast. “Waarom geen product wat veel minder of nauwelijks ontvet; een shampoo en een wax ineen dus. OilOVR is op oliebasis waarbij de olie in water oplosbaar is, dit noemen we hydrophilic. In OilOVR hebben we de was actieve stoffen vervangen door hydrofiele olie (peg35 castor oil) die het vuil uit het haar meeneemt, zonder je haar tot op het bot te reinigen. OilOVR reinigt het haar zonder het volledig te ontdoen van de natuurlijke aanwezige huid- en haarvetten. Je haar blijft soepel, glanzend en toch stevig. Met een olie je haar wassen betekent echter wel geen weelderige schuimmassa en dat is wel lastig want de consument is nu eenmaal verslaafd aan schuim. Dat betekent dus ook dat het product moeilijker over de hoofdhuid verdeelt en dat betekent weer harder werken. Eenmaal je haar gewassen dan is deze ook vet maar je bent dan ook echt klaar. Je hebt verder geen conditioner, mousse of wax meer nodig door het vette karakter van OilOVR. Het achterblijvende olielaagje zorgt voor meer souplesse, stevigheid, controle en natuurlijke glans.”

 

 

  • PERSOONLIJKE ERVARING


Met mijn korte haar val ik niet direct in de doelgroep voor wie die product is bedoeld. En zelf gebruik ik ook geen stylingproducten of wax om mijn haar na het wassen te modelleren. Maar ik ben toch nieuwsgierig genoeg om OilOVR te gebruiken. Het is inderdaad erg wennen aan het feit dat deze shampoo niet schuimt, daardoor weet je ook niet precies of je wel al je haren ermee reinigt. Dat gevoel krijg je wel met schuimende shampoo. Wellicht is het toevoegen van een klein beetje schuimde shampoo aan OilOVR wellicht niet zo’n slecht idee. Hierdoor kan je de OilOVR shampoo ook wat beter verdelen. Ik merk wel dat er een vette laag achterblijft als mijn haren eenmaal zijn opgedroogd. Of ik zelf het product zou kopen weet ik eerlijk gezegd niet, maar nogmaals ik val dan ook niet binnen de doelgroep voor wie het product is bedoeld. Ik daag mannen dan ook uit die wel aan de haar criteria van droog, pluizend, breekbaar en krullend haar voldoen om het product OilOVR eens te gebruiken en te horen wat hun ervaringen ermee zijn. Wellicht is OilOVR voor hen wel de ideale shampoo…

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: