OOLABOO O’DUDE

 

odude11 van mijn absolute favoriete merken is het Nederlandse OOLABOO die onlangs een luxe male skincare lijn heeft gelanceerd onder de naam: O’DUDE. Waarbij het uitgangspunt is dat het verzorgen van de mannenhuid eenvoudig en gemakkelijk moet zijn. Om die reden heeft Oolaboo met veel toewijding en passie een compacte huidverzorgingslijn voor mannen ontwikkeld. Bestaande uit slechts 2 producten; een verfrissende cleanser en een herstellende moisture cream voor dag en nacht. Beide producten zijn doordrenkt met superieure concentraties actieve ingrediënten en worden direct en gemakkelijk door de huid opgenomen. Van de jaren 1870 tot de jaren 1960 betekende het woord “dude” voornamelijk een mannelijk persoon die zich extreem modieus kleedde; een soort van dandy. O’Dude is dan ook geïnspireerd op dudes die de wereld op hun eigen manier bekijken met veel creativiteit en vrijgeestigheid. De O’Dude producten zijn gericht op de moderne man die streeft naar perfectie in elk aspect van zijn leven en niet te veel tijd kwijt wil zijn met zijn huidverzorging.

 

 

De mannenhuid heeft een aantal specifieke kenmerken die afwijken van de vrouwenhuid. Zo hebben mannen vaak meerdere en grotere poriën dan vrouwen. Dit komt door het mannelijke hormoon testosteron dat in grotere hoeveelheden aanwezig is bij mannen. Testosteron stimuleert ook de talgproductie waardoor de mannenhuid vaak wat vetter is dan die van vrouwen. Hierdoor krijgen mannen minder snel en pas op latere leeftijd rimpels, maar als de man eenmaal rimpels heeft zijn deze veelal wel dieper dan bij vrouwen. Daarnaast stimuleert testosteron ook de haargroei wat de mannelijke baardgroei verklaart. En omdat bij elke haar ook een talgklier hoort hebben mannen dus ook meer talgklieren in hun gezicht dan vrouwen dat hebben. Gemiddeld is de mannenhuid ook zo’n 15-20% dikker waardoor deze er over het algemeen steviger en compacter uitziet.

 

 

  • PREBIOTICA


De laatste tijd is er steeds meer aandacht voor het behouden van een gezonde huidflora waar alle micro-organismen/bacteriën onder vallen die op de huidbarrière leven. Deze miljarden micro-organismen hebben een beschermende functie en zijn essentieel voor de gezondheid van je huid. Daarnaast hebben ze een positief effect op onze huid want ze versterken de huidbarrière, kalmeren roodheid, ondersteunen een gezonde talgproductie en werken ze hard om de huidflora te optimaliseren. In steeds meer cosmeticaproducten wordt prebiotica toegevoegd; dit is de verzamelnaam voor stoffen die de groei van goede bacteriën op de huid stimuleren waardoor ze beter hun werk kunnen doen. Want een gebalanceerde huidflora draagt bij aan minder ontstekingen, verbetert de hydratatie van de huid en beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Vooral van belang voor mannen die vaak te maken hebben met acne, overtollig talg en een onzuivere huid. Want helaas is bij veel mannen de huidflora niet in balans. Voor hen is prebiotische- huidverzorging dus extra waardevol.

odude2 

 

Die disbalans kan ook komen door het verkeerde gebruik van cosmeticaproducten zoals agressieve gezichtsreinigers die de natuurlijke & beschermende huidbarrière verstoren. Hierdoor kan de huid uitdrogen en raakt de huidflora uit balans. Oolaboo heeft in de 2 producten uit de O’Dude lijn prebiotica toegevoegd zodat het microbioom van de huid weer in balans wordt gebracht en de goede bacteriën op de huid worden gevoed. Daarnaast bevatten de O’Dude producten geen ingrediënten die de huid kunnen irriteren, zoals alcohol, menthol, pepermunt of parfum. Veel andere cosmeticaproducten voor mannen bevatten namelijk wel deze ingrediënten om ze zo een fris en lekker ruikend gevoel te geven, maar helaas kunnen deze stoffen het microbioom van de huid beschadigen. En de mannenhuid heeft vaak al te “lijden” door het scheerproces.

 

 

  • PREBIOTIC – REFRESH CLEANSER


Dit is een 100% parfum- en sulfaatvrij gezichtsreiniger die vuil en overtollige oliën verwijdert die de huidporiën kunnen doen verstoppen. Deze cleanser is verrijkt met zetmeel dat vuil, talg en zweet absorbeert en onmiddellijk een matterend & verfrissend effect geeft. Het toegevoegde salicylzuur verwijdert de dode huidcellen en reguleert de talgproductie en verkleint de huidporiën. Het bevat ook prebiotica die de goede bacteriën op het huidoppervlak voeden. Bovendien wordt door deze cleanser de buitenste laag van de huid geexfoliëerd zodat de productie van nieuwe huidcellen wordt gestimuleerd.odude cleanser

 

Conclusie: Dit is een fantastische en supermilde reiniger! De vloeibare witte textuur doet aan als een reinigingsmelk wat een zachte manier van reinigen is. Door het ontbreken van sulfaten schuimt deze cleanser niet maar dat doet geen afbreuk aan hoe goed gereinigd je gezicht wordt. Na afloop geen droge of trekkerige huid maar 1 die super fris aanvoelt. Zeker ook geschikt voor de meest gevoelige mannenhuid. Mannen moeten aanleren om hun gezicht zowel overdag maar ook ’s avonds te reinigen met een cleanser, want water alleen is echt niet genoeg.

 

 

  • 24H PREBIOTIC – MOISTURE CREAM


Deze crème zit boordevol prebiotica die de gunstige bacteriën op het huidoppervlak voeden. Daarnaast bevat de 24h Prebiotic – Moisture Cream antioxidanten, onverzadigde vetzuren en aminozuren die voedende en hydraterende voordelen bieden voor de mannenhuid. Daarnaast zorgt deze crème voor een vermindering van fijne lijntjes, rimpels, grove poriën en een doffe huidskleur.

 

Conclusie: Dit is geen standaard crème om je huid mee te “smeren” maar deze is ervoor om je huidoppervlak zinvol te voeden. En dat geeft een andere belading aan dit product. Deze crème breng je met de toegevoegde spatel op zodat de bacteriën van je vingers zich niet met de textuur van de crème vermengen. De witte textuur van deze crème smelt onmiddellijk met de warmte van je huid en wordt ook snel opgenomen. Het is een goede zaak dat Oolaboo inspeelt op de belangrijkheid van een het hebben van een goede huidmicrobioom en dat ook mannen daar nu een aparte product voor hebben. En deze 2 producten zijn overduidelijk next level als je hebt over skincare voor mannen. Ik hoop dan ook dat het niet bij deze 2 producten blijft en dat de O’Dude zal worden uitgebreid.

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: