PEPE JEANS FRAGRANCES

 

pepejeans1Ieder zichzelf respecterend internationaal modelabel of jeansmerk heeft anno nu toch wel haar eigen parfumlijn. Denk bijvoorbeeld aan Scotch & Soda, Diesel, Abercrombie & Fitch, Superdry en nu komt ook PEPE JEANS LONDON met haar eigen dames- en herengeur. Geïnspireerd door de energieke en positieve persoonlijkheid van dit modemerk. De allereerste Pepe Jeans geur voor heren stamt al uit 2000 en nu worden daar dus 2 nieuwe geuren aan toegevoegd: Pepe Jeans Fragrances For Him/Her. Om zo het leven te vieren op de Pepe Jeans manier: vol plezier, inspirerend, optimistisch en met karakter.

 

Beide parfums zijn gecreëerd door de Franse parfumeur Jerôme Di Marino en de Spaanse parfumeur Rosendo Mateu. Beide heren hebben hun sporen ruimschoots verdient in de parfumbranche. Zo waren ze al eerder ieder afzonderlijk verantwoordelijk voor de parfums voor onder andere Paco Rabanne, Carolina Herrera, Nina Ricci, Tom Ford en Yves Saint Laurent. En als 1 van de weinige Europese parfumeurs mag Rosendo Mateu zich ook nog eens “Maître Parfumeur” noemen. “Ik houd van vanille. Maar ook van oriëntaalse kruiden en kaneel. Spicebomb van Viktor&Rolf is 1 daarom ook 1 van mijn favoriete parfums”, aldus Di Marino. Niet geheel verwonderlijk dat de Pepe Jeans For Him & Her dan ook een unieke en duurzame vanille uit Madagaskar bevat die geteeld is met respect voor de natuur. Denk hierbij aan het behoud van biodiversiteit, het gebruik van bodembeschermingstechnieken en het minimaliseren van de milieueffecten door herbebossing. Ook wordt er bijgedragen aan de verbetering van de leefomstandigheden van de boeren en het creëren van een inkomen voor de lokale gemeenschap.

 

 

  • PEPE JEANS FOR HIM

 

Beide Pepe Jeans parfums zijn gericht op de Z-generatie; geboren tussen 1996 en 2010. Ook wel de ongrijpbare generatie genoemd. Ze zijn globaal georiënteerd en is de eerste generatie die zich geen leven kan herinneren voor het internet. Geboren met een smartphone in hun hand volgen ze en masse de influencers op social media. De Pepe Jeans For Him wordt omschreven als een levendige geur en is een gedurfde versie van mannelijke frisheid. Pepe Jeans For Him opent sprankelend fris met een hint van citrus bergamot maar ook het zoete van de mandarijn en ananas komt gelijk naar voren waardoor het niet té citrusachtig wordt. En juist die combinatie is erg lekker. Semi fris/zoet. Oppeppend en stimulerend. Daarna wordt de geur wat kruidiger en natuurlijker door de lavendel en nootmuskaat. De exclusieve lavendelolie uit Frankrijk strijdt tegen de afbraak van planten en bevordert goede destillatie om zo verspilling van water te voorkomen. Jammer dat de geur niet echt lang blijft hangen; iets wat ik bij veel herengeuren toch wel mis. Maar goed, het alleen al mogen sprayen met de cocktailshaker flacon is al een feest. En dat maakt deze geur perfect voor de zomer.

 

 

  • PEPE JEANS FOR HER

pepejeans2 

Geheel in de lijn van de huidige zoete parfums is ook Pepe Jeans For Her een sweet cocktail van zoete ingrediënten zoals: marshmallow, mandarijn, vanille en amandelmelk. Het doet me denken aan een light versie van Black Opium van Y.S.L. maar dan minder zwaar en zachter. Met name de combinatie van amber en vanille zorgen ervoor dat deze eau de parfum poederig zacht blijft. Inspelende op het cocktail gegeven zit er in de hartnoot van dit parfum ook wodka. De zeer originele flacon is een roze kleurige cocktailglas die in prisma’s is gesneden op een rosé gouden cocktailglaspoot. Mocht de eau de parfum op zijn dan houd je er in ieder geval nog een mooi design object aan over.

 

 

De laatste paar jaar wordt er ook bijzonder veel aandacht besteed aan de vormgeving van de parfumflacons. Die zijn vaak enorme eyecatchers geworden en zijn zeer uniek qua design. Denk bijvoorbeeld aan de gouden staaf van Paco Rabanne One Million, de Invictus overwinningsbeker van Paco Rabanne of de revolverholster van Wanted Azzaro. Voor de vormgeving van deze flacons heeft Pepe Jeans zich laten inspireren door de jaren’50 cocktails: een cocktailglas voor haar en een cocktailshaker voor hem. En alleen al daarom zou je deze parfums kopen want de flacons zien er werkelijk fantastisch uit! De cocktailshaker voor hem komt in prisma’s gesneden kristal in Pepe Jeans denimblauw. En heeft een zilver metalen kap waarop staat “Not to be taken”. De bijbehorende verpakking heeft hetzelfde prisma reliëf als de flacon in een schitterende degradé blauwe kleur; hierbij verloopt de kleur van donker naar licht.

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: