PURASANA ALOË VERA

 

purasana1aEen ware klassieker qua cosmetica ingrediënt is toch wel Aloë Vera. Veel cosmeticamerken verwerken daarom Aloë Vera in haar producten vanwege de vele goed eigenschappen die deze plant bevat. Het sap van de Aloë Ver wordt wereldwijd reeds duizenden jaren gebruikt voor de gunstige invloeden op de gezondheid. De indianen gebruikten Aloë Vera al eeuwenlang tegen allerlei klachten; zowel inwendig als uitwendig. Niet voor niets wordt ze daarom ook wel de “miracle plant” of “healing plant” genoemd. En hoewel Aloë Vera familie is van de lelie, heeft de plant qua uiterlijk veel weg van een cactus. De bladeren bestaan voor 95% uit water en voor 5% uit werkzame stoffen. Tijdens de perspresentatie van “Meet the Makers” kom ik het Belgische merk Purasana tegen die een hele lijn van producten heeft die Aloë Vera bevatten.

 

Van alle Aloë Vera soorten wordt de Aloë Bardadensis Miller beschouwt als 1 van de meest werkzame soorten. En deze wordt dan ook veelvuldig gebruikt in cosmeticaproducten. Voornamelijk geteeld in Arizona, Florida, Texas en Mexico. Het nadeel hiervan echter is dat deze dan wordt gevriesdroogd en zo van beduidend mindere kwaliteit is. “Wij bij Purasana hebben een fabriek in Andalusië (Spanje) waar de Aloë Bardadensis wordt geteeld zodat we deze gelijk kunnen gebruiken voor onze producten”, aldus Raymond Hoekerd; accountmanager Purasana Nederland. “Daar worden ook onze producten gemaakt. Hierdoor onderscheiden we ons qua kwaliteit en pure biologische Aloë Vera van andere cosmeticamerken. Vele andere producten waar Aloë Vera inzit begint qua ingrediëntenlijst met Aqua, Water of Glycerine terwijl bij onze producten Aloë Vera Bardadensis het grootste bestanddeel is aangevumet andere ingrediënten.”

 

 

 unnamed

Purasana heeft de beste Aloë Vera producten die zorgvuldig zijn samengesteld, waarbij elk product een hoog gehalte aan verse Aloë Vera gel bevat. Met een actief aloë-gehalte tussen de 61% en 98%. De verse gel van de Aloë Vera Barbadensis Miller dringt diep door in de huid en heeft een herstellende en vochtinbrengende werking. Purasana hanteert een korte en duurzame verwerkingsketen zonder enige toevoeging van bewaarmiddelen, poeders of andere verdikkingsmiddelen. Enkel biologische ingrediënten worden gebruikt om de meest zuivere samenstellingen te introduceren. Elk product is nauwkeurig gecontroleerd en gecertificeerd door een gekwalificeerd controleorgaan. Alle Purasana producten hebben dan ook het Zwitserse Bio-certificaat. Waarbij de belangrijkste filosofie bij Purasana is: dat wat je niet wilt eten je ook niet op je gezicht smeert en andersom. Dus dat betekent geen toevoeging van synthetische stoffen of additieven in de producten.

 

 

  • WAT DOET ALOË VERA?


1) Aloë Vera helpt bij huidproblemen zoals acne, eczeem en psoriasis.
2) Aloë Vera werkt anti-verouderend en helpt tegen brandwonden en geneest zonbeschadiging.
3) Aloë Vera bevat uitstekende hydraterende eigenschappen en hydrateert tot in de diepste huidlagen.
4) Aloë Vera kan de celgroei stimuleren en daardoor de huid helpen om zich van binnenuit te vernieuwen.
5) Aloë Vera beschermt de huid tegen uitdrogen en reguleert de vochtbalans.
6) Aloë Vera versterkt het immuunsysteem, bevordert de genezing en maakt de huid zachter bij genezing doordat het een verkoelende en beschermende slijmlaag achterlaat op de huid.
7) Aloë Vera bevat mineralen, calcium, koper, magnesium, zink maar ook vitamines en eiwitten.

 

 

  • PURASANA ZUIVERENDE GEZICHTSSCRUB

 tube purasana

Het is jammer dat nog weinig mannen hun huid scrubben; terwijl dit juist zo goed is om de dode huidcellen/huidlaag te verwijderen. De huid voelt daarna aanzienlijk zachter aan en is beter in staat is om de werkzame ingrediënten van een crème op te nemen. Zelf scrub ik 1 keer per week waarbij je echt voelt dat het effect heeft op je huidconditie. Deze scrub heeft als basis pure biologische Aloë Vera gel gecombineerd met bioactieve plantenextracten waaronder: goudsbloemextract, sinaasappelwater en jojoba-olie. Wat deze scrub anders maakt dan andere is dat de scrubkorrels als het ware zijn ingekapseld in de Aloë Vera gel waardoor je gezicht door deze gel extra zacht aanvoelt na het scrubben. En iedere man zou moeten ervaren hoe schoon je gezicht aanvoelt na het scrubben; alsof je licht gezandstraald bent. Deze scrub beschadigt niet de huidcellen.


Consumentenadviesprijs: 9,45 euro.

 

 

  • PURASANA VOEDENDE GEZICHTSCRÈME


Voor een dagelijkse verzorging van de huid is deze crème een prima product. De witte crème trekt snel in en laat geen zichtbare laag achter. Je gezicht oogt aangenaam mat gehydrateerd, waarbij de crème overigens zeer economisch in gebruik is. Heeft een licht frisse citrus geur (die overigens snel vervliegt) door de toegevoegde citrus citroenschil olie. Deze voedende gezichtscrème bevat onder andere shea butter, jojoba-olie en 63% aan biologische Aloë Vera gel. Waarbij 99% van de ingrediënten van natuurlijke oorsprong zijn.


Consumentenadviesprijs: 11,45 euro.

 

 

  • PURASANA INTENSIEVE GEZICHTSCRÈME


Qua textuur is deze intensieve gezichtscrème wat voller dan de voedende gezichtscrème. Dat komt door de toegevoegde Capric Triglyceride wat een kunstmatige olie is gemaakt van plantaardige grondstoffen die gebruikt kan worden als verdikkingsmiddel om een product steviger te maken. Daarnaast heeft Capric Triglyceride als voordeel in huidproducten dat het antioxiderende eigenschappen heeft en biedt het een merkbare zijdezachtheid zonder dat het olieachtig aanvoelt op de huid. En dat merk je want ook deze crème trekt snel in de huid zonder een vetlaag achter te laten. Deze verzorgingscrème versterkt de huid barrière en behoudt de juiste vet- en vochtbalans. En voorziet de huid van essentiële vetzuren en vitaminen. Bevat voor 61% aan biologische Aloë Vera gel.


Consumentenadviesprijs: 13,45 euro.

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: