SEB MAN

 

sebman1Als het om speciale haarverzorging is dan is het Amerikaanse merk SEBASTIAN PROFESSIONAL toch wel 1 van de beste. Opgericht in 1972 door Geri Cusenza en John Sebastian. Inmiddels werken vele top stylisten uit de kappersbranche met de uitgebreide producten range van dit topmerk. Uiteraard mogen mannen hierin niet ontbreken en speciaal voor hen is er de SEB MAN lijn ontwikkeld. Een uitgebreid assortiment van haarverzorgings-, styling- en verzorgingsproducten voor de man die zijn haar goed en professioneel wil verzorgen. Deze nieuwe grooming lijn stelt mannen in staat om alle diverse versies van zichzelf op de meest probleemloze manier uit te drukken. Daar bieden de verschillende producten alle mogelijkheden toe. Een aantal van de onderstaande producten heb ik ook zelf getest, maar aangezien ik zelf heel kort gemillimeterd haar heb, heeft mijn partner Richard alle producten gebruikt. Zijn langere haar leent zich hiervoor vele malen beter.

 

  • SEB MAN THE PURIST PURIFYING SHAMPOO

 

Dit is een reinigende shampoo die zowel haar en hoofdhuid verfrist. Het heeft een huidvriendelijke Ph waarde, waardoor het haar goed gezuiverd is. Normaliter ben ik gewend dat een shampoo rijkelijk schuimt, maar dat is bij deze niet het geval. Ook is de witte textuur dikker vergeleken met andere shampoos; het oogt bijna als een conditioner. Dat neemt niet weg dat het een prima shampoo is die doet wat het moet doen namelijk goed je haar reinigen. Ideaal voor mannen die niet van schuimende shampoos houden. SEB MAN The Purist Purifying Shampoo is geschikt voor dagelijks gebruik en voor alle haartypes. Dus ook voor mijn hele korte gemillimeterde haren. Volgens Richard ontvet deze shampoo je haar erg goed. “Wellicht wel iets té goed. Ik moet mijn haar hiermee echt 2 keer wassen, om mijn haar goed schoon te krijgen. Waarbij het pas bij de tweede beurt echt goed schuimt. Hoewel het een prima shampoo is, mis ik persoonlijk een speciaal toegevoegd iets wat ik wel in andere shampoos terugvind.”

 

 

  • SEB MAN THE SMOOTHER CONDITIONER

 

Deze dikke witte conditioner hydrateert het haar en maakt het handelbaar. Het bevat guarana-extract en de verkwikkende geur van bergamot en roze peper. Guarana is het noodachtige zaadje van de Guarana klimplant die groeit in het Amazonebekken. De bes bevat hoge concentraties aan cafeïne; 2,5% tot 5%. Dit is nog meer dan in koffie of thee wordt gevonden. De indianen uit het tropische Amazonegebied gebruiken de Guarana bessen als een energie gevend middel maar is voor hen ook een afrodisiac. Het gevaar bij een conditioner is dat deze het haar nogal kan verzwaren. Daarom gebruikt Richard hier niet teveel van om zo geen “zwaar haar” te krijgen die daarna moeilijk te modelleren is. Maar dat is natuurlijk per persoon verschillend. Voor mannen met een dikke haartextuur zal deze conditioner wel een mindere zware werking hebben.

sebman2 

 

  • SEB MAN THE DANDY LIGHT HOLD POMADE

 

De tijd van vastgeplakte kapsels vol met hard wordende gel is niet écht meer van deze tijd. Daarom komt SEB Man met de Dandy Light Hold Pomade. Want dit styling product lichte zorgt voor een glanzende, gepolijste finish in het haar. Waarbij je de soepele witte textuur van deze pomade tussen je handen wrijft en daarna gelijkmatig over je haar verdeelt. Voor een lichte fixatie van je kapsel. Volgens Richard klopt dit helemaal! “Deze pomade is echt een fijn product. Het klopt helemaal dat het zorgt voor een goede fixatie en voor glanzend haar. Het is absoluut niet vettig waar ik niet van houd als het om styling producten gaat. Het heeft inderdaad een lichte styling hold wat ik persoonlijk als erg prettig ervaar.”

 

 

  • SEB MAN THE SCULPOR MATTE CLAY

 

Voor en wat stevigere en solidere fixatie van je kapsel is er de Sculptor Matte Clay. Speciaal bedoeld voor een langdurige versteviging. En is te gebruiken voor kort als voor lang haar. Het heeft inderdaad een licht grijze klei-achtige structuur. De paar keer dat Richard het product heeft gebruikt merkt hij wel dat zijn haar er ietwat vettig van wordt. “Ik moet echt oppassen dat ik van deze klei niet teveel gebruik. Want mijn haar voelt de hele dag erdoor vettig aan. Wel heb ik gemerkt dat het product heel goed mijn haar fixeert. Dus qua hoeveelheid moet ik heel voorzichtig zijn en er niet teveel van gebruiken.” Wat wel een voordeel is dat deze Sculptor Matte Clay erg lekker ruikt.

 

 sebmanproducten1

  • SEB MAN THE COOLER REFRESHING TONIC

 

Deze leave-in-tonic stimuleert de hoofdhuid en zorgt voor een verkoelend effect. Dit product is bedoeld als allerlaatste handeling en is ideaal om het haar voor te bereiden op het stylen. Met name om het haar tegen de hitte van de föhn te beschermen. Richard vindt deze tonic (samen met de pomade) toch wel het meest favoriete product uit de hele SEB Man lijn. “Het is absoluut een heel fijn product, die inderdaad heel verkoelend aanvoelt op de hoofdhuid. Dat voelt echt heel lekker aan.” Deze tonic breng je royaal aan op de hoofdhuid en masseer je in bij de aanzet. Waarna je deze niet meer uitspoelt. Ook dit product bevat guarana-extract en de verkwikkende geur van bergamot en roze peper.

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: