SKIN FOR SKIN

 

 

pexels photo 5932722Als het op een mooie (mannen) huid aankomt dan zijn daar verschillende middelen voor. Een gezonde levensstijl, goede aangeboren genen, een dagelijkse huidverzorgingsroutine maar een heel belangrijk ingrediënt die fundamenteel is voor een mooie huid is wel collageen. Het is de belangrijkste bouwsteen van onze huid, botten, spieren en bindweefsel. Collageen is het meest voorkomende eiwit in ons lichaam. In de huid is collageen verantwoordelijk voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Maar helaas neemt de aanmaak van ons lichaamseigen collageen af vanaf ons 25e levensjaar. Hierdoor komt het verouderingsproces op gang. De enige manier om het collageen level op peil te houden is door middel van het nemen van collageensupplement. Het Nederlandse Skin for Skin biedt daarom vis collageen supplementen met vitamine C.

 

Skin for Skin staat voor duurzaam en vindt haar oorsprong in de wild gevangen Noordzee vis die wordt gevangen door hun Urker visser mannen. En is opgericht door Mardien Radewalt. “De vers gevangen vis wordt dagelijks verwerkt tot heerlijke filets voor onder andere de voedingsindustrie en horeca in ons moederbedrijf Varia Vis. Na dit proces blijft onder ander de huid van de vis over terwijl juist hier veel voedingsstoffen inzitten. We gebruiken hiervoor de huid van de “Pleuronectus Platessa” oftewel schol. We zijn de huid van de vis gaan onderzoeken en die blijkt onder andere boordevol collageen te zitten. Want de huid van deze wild gevangen Noordzee vis is een pure en natuurlijke bron zonder toegevoegde antibiotica, groeihormonen of voedsel dat bestemd is voor de kweek of het fokken van dieren. Om 100% circulair te kunnen opereren binnen het vis fileerbedrijf van mijn man is het idee van Skin for Skin ontstaan: huid voor huid. Door middel van een gepatenteerd proces wordt onder andere de stof collageen uit de vishuiden gehaald. Doordat wij geen hitte, chemicaliën of zuren gebruiken tijdens dit extractieproces blijft ons collageen intact. Dit krachtige viscollageen verwerken wij tot kleine capsules met vitamine C. Zo worden de vishuiden boordevol waardevolle stoffen omgetoverd tot beautysupplementen – en producten. Dit gouden collageenpoeder is de basis voor al onze producten.”

 

 

  • HUIDVERBETERING


De meeste Skin for Skin gebruikers ervaren eerst andere verbeteringen dan huideffect. “Om er een paar te noemen: verbeterde darmflora, minder haaruitval, minder droge lichaamshuid en soepelere gewrichten. Mannen die ons supplement gebruiken hebben als ervaring dat ze minder haaruitval hebben, soepelere gewrichten en meer energie. De huid is echt het uiteinde van je lichaam, waardoor ook minstens 3 maanden consequente inname nodig is om verbetering te ervaren. De huidverbetering die ervaren wordt zijn minder droogtelijntjes, minder schilfers en strakkere contouren. Viscollageen is niet nieuw. De werking van (vis) collageen inname op de huid is zeker al jaren bekend. “Vroeger at men alle delen van vis en vlees. En kreeg men zo hun ADH collageen binnen. Nu eten we toch heel anders. Wij wilden geen kant en klaar hydrolisaat gebruiken omdat wij zelf onze reststroom wilden gaan gebruiken. Als je bedenkt dat Urk de grootste visindustrie van Europa heeft, is het niet meer dan logisch om je eigen bedrijf zo circulair mogelijk te maken. Zo ook binnen ons moederbedrijf.

supplement2 

 

  • COLLAGEEN

 

Op de beauty -en gezondheidsmarkt is collageen niet meer weg te denken. Collageen is een belangrijk lijnvormend eiwit die van nature in ons lichaam aanwezig is. Het zorgt ervoor dat de huid elastisch blijft (collageenvezels in de huid zijn ontzettend belangrijk voor de huidstructuur en de stevigheid van de huid) maar is daarnaast ook belangrijk voor de spieren, botten en kraakbeen. Het bevat glycerine wat de spieren voorziet van voldoende voeding. Voor je hele lichaam is het dus belangrijk om je collageenniveau hoog te houden. Helaas verlies je echter vanaf eind twintig ongeveer 1% collageen per jaar. Na je 25e levensjaar kan het lichaam collageen steeds minder goed zelf aanmaken en na 50 jaar maakt het lichaam bijna geen collageen meer zelf aan. Dat ons eigen lichaam geen collageen meer zelf aanmaakt zorgt voor afname van de huidelasticiteit en het slapper en dunner worden van de huid. Daarnaast zorgt collageen afname voor het minder soepel worden van spieren en gewrichten. Er bestaan ruim 14 verschillende typen collageen in het lichaam. Type 1 komt met 90% het meeste voor in het lichaam en vind je onder andere terug in de huid, botten, kraakbeen, haar en bloedvezels.

 

 

  • PERSOONLIJKE CONCLUSIE

 

Als ik foto’s van 10 jaar geleden bekijk dan zie ik duidelijk dat mijn gezicht minder vol en smaller is geworden. Het verlies van collageen is dus duidelijk wel merkbaar bij mij. Maar dat is een natuurlijk proces die onontkoombaar is bij iedereen. En er bestaat ook geen enkele crème die dat collageen verlies kan opvullen. Ik heb de collageen capsules gedurende 3 maanden geslikt en. Aangezien ik mijzelf dagelijks in de spiegel zie is het moeilijk te beoordelen of ik zie dat mijn gezicht voller oogt door de collageen inname. Als ik er een foto bij pak van een half jaar eerder dan denk ik wel dat de capsules effect hebben gehad. Maar echt spectaculair veranderd is het niet. Het is een beetje als met het innemen van allerlei vitamine supplementen; baat het niet dan schaadt het ook niet. En uiteindelijk zullen alle kleine beetjes toch helpen om er steeds beter uit te gaan zien…

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: