SKOON COSMETICS

 

 


man skoonIn de cosmetica branche wordt het steeds belangrijker om ecologisch, natuurlijk en duurzaam de producten te ontwikkelen. Gelukkig bevinden zich in die sector ook Nederlandse merken zoals SKOON Cosmetics die persoonlijke verzorgingsproducten maakt van uitsluitend 100% natuurlijke ingrediënten. Want ze geloven in verzorging op een natuurlijke manier waarbij ze alleen gebruik maken van 100% natuurlijk gecertificeerde ingrediënten die werkzaam en effectief zijn. Dit groene merk van Hollandse bodem zet zich in voor schone cosmetica die duurzaam is en plasticvrij. Opgericht in 2016 waarbij de naam SKOON Zuid-Afrikaans is voor schoon. Ontstaan met de wens om een eigen merk te ontwikkelen die een bijdrage kan leveren aan een gezond leven en een gezonde toekomst. Alle SKOON Cosmetics producten hebben dan ook een Cosmos Natural Certified Cosmetics keurmerk; waarmee wordt aangetoond dat de producten ook echt alleen uit natuurlijke ingrediënten bestaan en aan de strengste eisen op dit gebied voldoen. Daarnaast zijn de producten en ingrediënten niet getest op dieren en zijn ze volledig veganistisch volgens de uitgangspunten gedefinieerd bij de Vegan Society in Londen.

 

De liefde voor natuurlijke verzorging stopt niet bij de ingrediënten. SKOON geeft om de mens en planeet en maakt gebruik van ingrediënten die dicht bij de productie groeien. Om het milieu te besparen zijn de verpakkingsmaterialen biologisch afbreekbaar of recyclebaar. Over alle details is nagedacht: van composteerbare papieren verpakkingen voor de bars tot om doosjes van landbouwafval. Een uitgedacht productieproces om de planeet zo min mogelijk te belasten zonder concessies te doen aan de effectiviteit van de producten. Zo bespaar je bijvoorbeeld met 1 Skoon Solid Shower Bar van 90 gram maar liefst 3 flessen douchegel van 250 ml. Uit cijfers blijkt dat de Europeaan gemiddeld voor zo’n 177.2 kg aan verpakkingsmateriaal weggooit waarvan 19,5% uit plastic bestaat; dat komt neer op 34,5 kilo afgedankt plastic op de plasticafvalberg. Verreweg het meeste plastic (44%) wordt gebruikt voor verpakkingsmateriaal. Elk jaar zadelen we de aarde op met zo’n 300 miljoen ton aan plasticafval. In november 2022 heeft de Europese Commissie daarom nieuwe EU-regels voor plastic verpakkingen voorgesteld: zoals het hergebruik en recycle van plastic te bevorderen en om over te gaan naar biologisch afbreekbare en composteerbare kunststoffen. Als onderdeel van deze Green Deal moet in 2030 55% van het plastic verpakkingsafval worden gerecycled.

 

Facewash SKOON 

  • DE NEDERLANDSE MARKT

 

Drijvende kracht achter SKOON Cosmetics is de oprichter Rob van de Leegte. Hij benadrukt nogmaals dat alle ingrediënten biologisch zijn en dat het merendeel ervan afkomstig is uit Duitsland waar tevens ook de producten worden geproduceerd. “Alle grondstoffen zijn uiteraard gecertificeerd en komen grotendeels van gecontroleerde biologische kwekers. Om onze producten voor een faire prijs aan te bieden hebben we daarom die keuze gemaakt. Daarnaast is SKOON totaal plastic vrij. Al onze materialen zijn eenvoudig te recyclen zoals glas en blik. Omdat we geen aluminium gebruiken onderscheiden we ons hierdoor al van andere merken. Ook hebben we ervoor gekozen om glazenpotjes zonder dikke bodems te gebruiken en er zo meer inhoud in te stoppen. Onze dagcrème heeft bijvoorbeeld een inhoud van 100ml. en kost maar 17,95 euro waardoor we zeer concurrerend zijn. Ook werken we met hele mooie ingrediënten zoals de astaxanthine in de dagcrème wat een super Q10 is. En in onze 100% natuurlijke gecertificeerde Sundefence gezicht crème zit SPF 30 zonder dat dit een witte waas geeft. Wat veel positieve reacties heeft opgeleverd.”

 

 

Vraag blijft natuurlijk of de Nederlandse consument bereid is om over te stappen naar shampoo bars in plaats van de traditionele plastic flessen? “Het overstappen naar shampoo bars valt eigenlijk samen met de bewustwording van ons zelf dat we op een groot gebied best zonder plastic kunnen. Met een kleine moeite helpen we dus de wereld en elkaar ermee. Vervolgens krijg je ook nog een mooier product zonder conserveringsmiddelen en vervoeren we ook niet nodeloos water. Want een gemiddelde inhoud van een 250ml. shampoo/douche fles bestaat uit 98% water, waarbij onze 90ml. shampoo bar 3 plastic flessen vervangt. De response op onze producten is tot nu toe erg goed maar we hebben nog een lange we te gaan. We zien echter wel een stevige jaarlijkse groei. Het aantal winkels waar we staan willen we graag uitbreiden omdat we geloven in de verkoop in de winkel. Maar uiteraard zijn onze producten ook online verkrijgbaar, maar toch zien we liever de verkoop via winkels plaatsvinden zodat consumenten makkelijker meerdere producten kunnen kopen.”

 

 skoon showerbars

  • SKOON FACE WASH CLEANSER

 

Deze ronde lichtgroene Face bar is 100% gecertificeerd natuurlijk, 100% vegan en is zeep- en plastic vrij. De kleine en compacte face bar reinigt je gezicht op een milde manier zonder deze uit te drogen en prikt gelukkig niet in je ogen. Heeft een zacht natuurlijke geur en bevat onder andere cacaoboter. Superhandig mee te nemen doordat de bar in een klein vierkant blikje is verpakt wat ook nog eens super duurzaam is; want blik kan eeuwig worden gerecycled. Als ik de ingrediënten scan via de Beat the Micro Bead app dan zie ik dat deze face bar geen microplastics bevat.

 

 

  • SKOON DAYCREAM INTENSE CARE

 

Deze gezichtscrème is geschikt voor alle huidtypes en bevat onder andere Astaxanthine (een krachtig antioxidant), vitamine E (beschermt tegen vrije radicalen), amandelolie (rijk aan vitamine A, B & E) en Guggul (1 van de oudste kruiden in de Ayurvedische kruidenleer dat bekend staat om de verjongende werking). Al deze specifieke bestanddelen ondersteunen de cel functies, reguleren het vocht in de huid en helpt het herstel van de huid te stimuleren. De zalmroze kleurige crème trekt snel in de huid en laat geen glimmende laag achter. Lekker om iedere dag te gebruiken. Komt in een solide glazen pot die donker genoeg is om de ingrediënten van de crème te doen beschermen. Ook deze crème bevat geen microplastics.

 

 

  • SKOON NIGHTCREAM INTENSE CARE

 

Het is mij al vaker opgevallen dat crèmes met puur natuurlijke ingrediënten zo snel door de huid worden opgenomen; als ware het pure huidvoeding. Dat is ook het geval bij deze nachtcrème. Enige nadeel is dat de crème bij mij een ietwat glimmede laag achterlaat maar bij mijn partner Richard weer niet dus dat zal bij ieder huidtype weer anders zijn. Ook deze gezicht crème is geschikt voor alle huidtypes en bevat onder andere Astaxanthine, vitamine E, amandelolie en Guggul. Een nachtcrème is belangrijk om te gebruiken omdat de huid zich in de nacht hersteld van de opgelopen schade overdag en de voedende bestanddelen van de crème helpen hierbij in het herstelproces. Een nachtcrème is daardoor ook voller qua structuur. Ook dit product bevat geen microplastics.

 

 skoon solid shampoo

  • SKOON SOLID SHOWER CAFFEÏNE

 

Al bij het openen van de papieren verpakking ruik je gelijk de heerlijke koffiegeur. Dit is een stimulerende shampoo op basis van cafeïne, zink, vitamine B3 en groene koffie. Het is een hele solide shampoo omdat al het water er al uit is gehaald. Het is wellicht even wennen in gebruik maar deze shampoo bar maakt je haar net zo schoon als de standaard shampoos uit plastic flessen. Maak je haar nat en wrijf de ronde shampoo bar tussen je handen waarna je gelijk je haren gaat wassen met je handen. Deze shampoo bar schuimt net zo rijkelijk als andere shampoos. Na afloop is je haar brandschoon en een conditioner is niet eens meer nodig. Alleen al wetende dat je op deze manier zoveel bespaart is al reden genoeg om deze shampoo bar aan te schaffen. Want door deze shampoo bar te gebruiken bespaar je 3 plastic flessen shampoo en ook nog eens transport en water. Ook dit product bevat geen microplastics, palmolie of zeep.

 

 

In de SKOON collectie zijn verder ook nog verschillende gecertificeerde & natuurlijke Solid Shower Bars te verkrijgen die ook rijkelijk schuimen en tevens geconcentreerder zijn dan traditionele doucheproducten. Waardoor je er minder van nodig hebt en je er langer mee doet. En dat kan ik zeker beamen! Deze showerbars van 90 gram staan gelijk aan 3 flessen van 250ml douchegel. Ze bevatten geen zeep en zijn Ph huidneutraal. Vol natuurlijke gecertificeerde ingrediënten zoals spirulina, sandelhoutolie, verzorgende melk, arganolie of aloë vera. De verpakkingen van de bars zijn gemaakt van Paperwise karton dat gemaakt is van landbouw afval; waardoor er geen onnodige bomen voor zijn gekapt. Je bewaart deze showerbars op SKOON Bamboo solid barhouders die gemaakt zijn van duurzaam bamboo.

 

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: