SOTHYS HOMME

 

 

sothys1aHet Franse salonmerk SOTHYS bestaat al ruim 75 jaar en is een belangrijke internationale speler als het gaat om huidverzorging. Waarbij het merk zich zowel op mannen als vrouwen richt. En dat in de huidige maatschappij die steeds meer beide genders vloeiend in elkaar laat overlopen. Ook in de cosmeticabranche en wat huidverzorging betreft. De naam SOTHYS is de Griekse naam die de oude Egyptenaren gaven aan een zeer heldere ster. Ze straalde zo fel dat ze werd aangezien als een superjuweel en de mens helemaal in de ban was van haar uitstraling en schoonheid. Uiteindelijk werd ze als eerbetoon door de mensen verheven tot godin. En zou ze zich inzetten voor de vrouw om haar schoonheid en geluk in stand te houden. Maar gelukkig hebben ook mannen baat bij de onlangs opnieuw gelanceerde herenlijn van SOTHYS.

 

 

Hoewel steeds meer cosmeticamerken hun herenlijn niet verder uitbreiden of uit productie nemen, heeft SOTHYS juist hun bestaande herenlijn geheel vernieuwd. “Skincare is een belangrijk onderdeel geworden van het dagelijks beautyritueel bij mannen”, aldus Robin Vollmer; CEO SOTHYS Nederland. “Waarom zouden mannen geen professionele treatment en huidverzorgingsproducten gebruiken? Ook mannen willen er goed uitzien en besteden meer aandacht aan persoonlijke huidverzorging. Want juist mannen zijn enorm trouwe klanten en bovenal zeer loyaal.” Maar om het vertrouwen van de man te winnen is het van belang dat om direct op de behoeftes van de man in te spelen. “Een directe communicatie waarbij het belangrijk is om het persoonlijk te maken en waarin hij zal worden voorzien in zijn directe behoeftes. Mannen willen een merk waarin zij de kernwaardes terugzien. De huidige potentiële mannen is als klant bereid om te investeren in huidproducten waarin de prijs ondergeschikt is aan de kwaliteit. De huidige man waardeert authenticiteit en transparantie. Je kunt de mannelijke klant niet voor de gek houden.”

 

 

  • MANNEN & TOEKOMST


Ook in de cosmeticabranche is genderneutraal een steeds meer voorkomender begrip geworden wat inhoudt dat men geen onderscheid maakt in specifieke mannen/vrouwen huidproducten. Desondanks heeft SOTHYS nog wel een aparte herenlijn in hun assortiment. “SOTHYS is enerzijds een vooruitstrevend merk maar anderzijds ook een “traditioneel” merk. Er zullen altijd mannen zijn die een uitgesproken mannenproduct/verzorging/geur willen. Ook qua looks van een product. Al onze lijnen kunnen worden gebruikt door zowel mannen als vrouwen. Dit is natuurlijk wel heel persoonlijk. Onze Organics lijn is bijvoorbeeld een perfecte genderneutrale lijn voor die desbetreffende doelgroep.” De eisen die mannen aan een huidproduct stellen kan Robin makkelijk opnoemen. “Het moet snelwerkend zijn, makkelijk in gebruik, niet te complex qua aantal producten, clean & duurzaam, een mannelijke geurbeleving en liefst meerdere doeleinden in 1 product. Ik denk dat er steeds meer bewustwording gaat komen bij mannen dat het normaal is om goed voor jezelf te zorgen en dat de huid ook daar een onderdeel van is. En dat de drempel voor mannen om naar de salon te gaan steeds lager zal gaan worden. Er zal meer bewustzijn bij mannen moeten worden gecreëerd dat het ook voor hen normaal is om geregeld een salon te bezoeken. De huid is het grootste menselijk orgaan en verdient net zoveel aandacht als al onze andere organen.”

 

 

  • SOTHYS HOMME GELÉE NETTOYANTE VISAGE

sothys producten
Een goede huidverzorging begint met het dagelijks reinigen van de huid; zowel in de ochtend als ’s avonds. Door je huid dagelijks te reinigen kunnen dode huidcellen beter afschilferen die als het ware een barrière vormen. Want als de huid niet goed is gereinigd dan kunnen ook serums en crèmes niet goed door de huid worden opgenomen. En juist een schone huid die ontdaan is van zweet, talg, afvalstoffen en luchtvervuiling is ontvankelijker voor de werkzame ingrediënten van verzorgingsproducten. De basis van de huid moet schoon zijn want als je een crème aanbrengt op een niet gereinigde huid dan zal de crème een gedeelte van het vuil mee de huid intrekken waardoor irritaties en ontstekingen kunnen ontstaan. En ook mannen moeten het aanleren om ook in de avond hun huid goed te reinigen. Persoonlijk vind ik het belangrijk dat een gezichtsreiniger de huid niet uitdroogt en ook niet in de ogen prikt. En deze transparante Geléé Nettoyante Visage voldoet geheel aan deze 2 eisen. Het schuimt bijna niet en komt in een handige te doseren tube die je ook makkelijk kunt meenemen. En ruikt overigens ook nog eens lekker maar niet overdadig. Het enige nadeel is wel dat dit product de volgende microplastics bevat: Acrylates, C10-30 Alkyl en Acrylate Crosspolymer.

 

 

  • SOTHYS HOMME FLUIDE HYDRATANT JEUNESSE


Dit is een zachte emulsie om de huid te hydrateren en haar te beschermen tegen de externe invloeden van buitenaf. Deze fluide bevat de volgende actieve hydraterende en verjongende bestanddelen: glycerine, biologische karitéboter, pollenextract, tarwekiem, soja -en olijfzeepstoffen. Daarnaast is de toegevoegde plantaardige hyaluronzuur een geweldig hydraterend component, die helaas, na 30 jaar niet meer door de huid zelf wordt geproduceerd. Hoe meer hyaluronzuur in de huid hoe meer de structuur van de huid wordt behouden. En ik kan niet anders zeggen dat dit een lekkere crème is om iedere dag te gebruiken. De witte crème trekt snel in de huid en komt in een handige tube die je overal makkelijk kan meenemen. Kan zowel overdag als in de avond worden gebruikt. Ook dit product bevat helaas de volgende microplastics: Carbomer en Polymethylsilsequioxane.

 

 

  • SOTHYS HOMME HUILE MULTI-USAGES DOUCEUR

sothys3 

Het beste product uit de Sothys Homme lijn is toch wel deze multi functionele olie. Het is voedend en verzachtend en kan op allerlei manieren worden toegepast: om het scheren te vergemakkelijken, als serum, als baardolie of als bodyolie. Ik gebruik deze olie als eerste onderlaag op mijn gezicht voordat ik scheerschuim gebruik. Het scheren gaat beduidend gladder en na het scheren is je gezicht ongelofelijk superzacht! Geweldig. Na het scheren kan ik ditzelfde product als een serum gebruiken want de “zachte olie” is niet vettig en trekt snel de huid in. Komt in een handige pompflacon waardoor de vloeibare olie makkelijk te doseren is. Het bevat de volgende voedende bestanddelen: baobaolie (deze olie wordt snel door de huid opgenomen en verbetert de elasticiteit van de huid), ricinusolie (deze rijke en natuurlijke olie voedt, hydrateert, hersteld en versterkt de huid) en maracuja olie (deze passievruchtolie hydrateert en kalmeert de huid). Een geweldige cocktail dus van verschillende olieeen. En wederom een product die op verschillende manieren kan worden toegepast. Dit product bevat gelukkig geen microplastics. En dat zou eigenlijk voor alle Sothys Homme producten moeten gelden…

 

 

Bij navraag over de microplastics antwoordde het hoofdkantoor uit Frankrijk dat ze bij Sothys werken aan microplatic vrije producten. En in de toekomst zal bij nieuwe formuleringen geen gebruik meer worden gebruikt van microplastics. Inmiddels zijn vele formules dan ook microplastic vrij. De honderden producten die Sothys in haar bestand heeft kunnen helaas niet in 1 keer worden aangepast naar een formule zonder microplastics. Sothys benadrukt dat zij zich hard maken voor ecofriendly en duurzame producten en het produceren van 100% skinsafe producten voor de consument en de planeet. Toekomstige herformuleringen zullen dan ook absoluut geen microplastics meer bevatten. 

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: