SPICEBOMB VICTOR&ROLF

 

Na de zeer succesvolle lancering in 2005 van de eerste vrouwengeur Flowerbomb door het mode duo Viktor&Rolf heeft deze geur nu een tweelingbroer gekregen genaamd: Spicebomb. “ Voer geen oorlog, draag parfum”, aldus Viktor&Rolf. Deze mannelijke equivalent is als een samensmelting van de codes van mannenparfum met dynamiet. “ Na het creëren van Flowerbomb voelden wij een vlaag van jaloezie: waarom mogen wij niet onze eigen “bomb” hebben.”, aldus V&R. “We hadden natuurlijk al een mannengeur “Antidote” en daar zijn we ook dol op. Maar eigenlijk waren we een beetje jaloers op al die vrouwen die Flowerbomb droegen. We wilden onze eigen bom hebben.” Met hun eerste in 2006 gelanceerde mannengeur Antidote (letterlijk te vertalen als tegengif) wilden ze naar eigen zeggen de aanhoudende terreur in de wereld neutraliseren. “ Antidote is als een toverdrank die negatief omzet in positief, en die blijdschap oproept, verwondering, liefde en succes.” Deze elegante geur bevat mint, bergamot, patchouli en een snufje zwarte peper; een mix die optimistisch en vredelievend zou maken. Een echt verkoopsucces werd het niet. Achteraf gezien waren waarschijnlijk niet veel mannen gecharmeerd van de zichtbare groene inhoud. “ Spicebomb is veel extraverter dan Antidote. We wilden de mannelijke tegenhanger van Flowerbomb creëren. Zo vrouwelijk als Flowerbomb is, zo mannelijk moest Spicebomb worden.”

 

Als créateur voor Spicebomb kozen Viktor&Rolf wederom voor de parfumeur Olivier Polge die zes jaar geleden ook al hun supersuccesvolle Flowerbomb samenstelde. “ Het begon met de naam Spicebomb. Viktor&Rolf vertelden me dat zij op zoek waren naar een geweldige en gedenkwaardige geur met een rijkdom aan kruiden; een echte bron van verslaving.”, aldus Polge. “ Het moest een directe en krachtige noot zijn, opgebouwd uit de beste grondstoffen. Als eenmaal het algemene idee van de geur is ontstaan, dan besteed je heel veel tijd aan de specerijen en de juiste samenstelling.” Terwijl Flowerbomb een bloemenexplosie is, is Spicebomb juist een ontbranding van kruiden samengesteld uit sterk olfactieve contrasten. “ Bloemen zijn typisch vrouwelijk terwijl kruiden juist het mannelijke tegenovergestelde zijn. We wilden voor Spicebomb kruiden en specerijen op een explosieve en frisse manier samenbrengen.”, aldus V&R.

 

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is Spicebomb echter geen explosie van kruidigheid. De geur opent verslavend lekker met vurige kruiden van chilipeper en saffraan met een omhulling van leder en tabak. Daarna volgen de frisse noten van bergamot en grapefruit. De roze peper geeft een aangename ijsachtige touch aan de geur. Absoluut een perfecte balans tussen kracht, elegantie en sensualiteit. En zeker geen opdringerige geur. Spicebomb is bovenal geen kunstzinnige, conceptuele geur voor een selecte elite publiek. “ De geur is voor een hele brede range mannen. Dit is een sensuele vertaling van de Viktor&Rolf man, hij is sophisticated. We spelen met de codes van een mannenparfum, met de naam en de fles, maar wel op zo’n manier dat het ook mannen aanspreekt die niet eens zozeer in (onze) mode geïnteresseerd zijn.”

 

De schitterende zwart-wit campagnefoto is geschoten door het Nederlandse fotograaf duo Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin, die al eerder parfumcampagnes schoten voor o.a. Narcisco Rodriguez, Chloe en die van Flowerbomb. Als gezicht voor de geur is gekozen voor het Amerikaanse topmodel Sean O’Pry. Volgens het persbericht is hij “ mysterieus en bijna iconisch aantrekkelijk. Klassiek maar sexy. Mannelijk maar sensueel. Stijlvol maar dierlijk. De zelfverzekerde schoonheid van een man die perfect in controle is over zijn lichaam, zijn voorkomen en zijn verleidingskracht.” En absoluut aantrekkelijk. Op de foto staat hij op het punt om met zijn tong de pin van de fles te ontsteken om zo de geur te onthullen. De flacon is een schitterende zware glazen tailormade granaat met mannelijke facetten waarbij een zwarte band de flacon omhuld. De geur wordt verzegeld door een pin waarop de zegel van Viktor&Rolf prijkt. Klaar om de olfactieve explosie te doen onthullen. “ Voor Spicebomb hebben we een heel mannelijke granaat laten maken door Fabian Baron. Je moet de fles ook ontmantelen zoals bij een echte bom."

Zo en laat de Spicebomb nu maar ontploffen...!

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: