STAAL VOOR MANNEN

 

tweede foto gelcreme staalTer aankondiging van een nieuw Nederlands huidproduct voor mannen krijg ik een aluminium kleurige zakje opgestuurd met daarin koffiebonen. Met daarop de tekst: “Staal Hangover Crème. Eerste hulp bij hangovers. Met koffie-extract en cafeïne. Zo begint je ochtend pas goed”. Staal is het kleinste merk uit Nederland dat koffie en cafeïne gebruikt in een robuust product voor mannen. We hebben het hier over een hydraterende dagcrème met cafeïne, die verzorgt en beschermt. Want door de combinatie van koffie en cafeïne worden zowel jij als je huid weer wakker. Zodat jij als man weer verder kan met je dag.

 

Staal is in 2016 opgericht in Tilburg door vader en zoon Casper en Carel. Staal staat voor no-nonsense 2 kwalitatief hoogwaardige producten. “We zijn op het idee gekomen om een verzorgingsproduct voor mannen te maken naar aanleiding van een bezoekje aan de dermatoloog. Want in het verleden heb ik te vaak tijdens het motorrijden niet goed gesmeerd en heeft mijn huid zonneschade opgelopen”, aldus Carel van Vugt. “Zo ontstond het idee om de ochtend te beginnen met een basisbescherming voor de huid met SPF15. En om een stoer en krachtig product te ontwikkelen met alles wat je als man nodig hebt. Dat doet wat het belooft.” De Staal producten worden in Nederland gefabriceerd bij personal Care Concepts in Heerhugowaard. Uit deze fabriek komen ook de producten van de Nederlandse merken Rituals en Dr. van der Hoog. "De kwaliteit ligt daar hoog en ze kunnen ook kleinere oplagen maken. De naam STAAL is bedacht door eerst zogenaamd een moodboard te maken van oude Nederlandse merken. Er bestaan zulke prachtige oude affiches en oud industrieel Nederlands erfgoed! Daarnaast is STAAL in andere landen/talen ook goed uit te spreken."

 

 

Staal onderscheidt zich van andere producten door de alles-in-1 gedachte (verzorgen, beschermen en hydrateren) en doordat er geen parabenen, alcohol en nano partikels inzitten. De crème biedt je huid een actieve bescherming tegen vrije radicalen en oxiderende stoffen. Wat betekent dat bijvoorbeeld luchtvervuiling en rook minder effect op jou hebt. Ook bevat de crème een SPF 15 zodat je gezicht een basisbescherming heeft tegen UV-straling. Daarnaast zorgt de toegevoegde Bacopa Monniera voor vermindering van de huid stress. Dit geneesachtig kruid wordt gevonden in de warme moerassen van Australië en India. Het heeft een eeuwenoude reputatie als een effectief en krachtig kruid voor het geheugen en bestrijding van stress. Maar ook als behandeling voor astma en epilepsie. “De claims die achter de werkzame bestanddelen zitten zijn erg goed. Ik zelf werk al 20 jaar voor de medische industrie waardoor ik het belangrijk vind om de achterliggende studies en teksten te zien.” 

 tweede foto staal

  • STAAL HANGOVER CRÈME

 

Hoewel veel mannen een wat vloeibare crème prefereren gaat mijn voorkeur uit naar een wat vollere/romige crème. Staal voor Mannen biedt je dan ook de keuze uit een STAAL Hangover Gel of een STAAL Hangover Crème. Waarbij de Gel speciaal is ontwikkeld voor de dagen dat je een stoppelbaard hebt. Beide producten verzachten de huid, zijn verzorgend en beschermend en bevatten cafeïne & koffie-extract wat zorgt voor een betere doorbloeding van je huid. Cafeïne is inderdaad bekend om haar verkwikkende eigenschappen, en wordt dan ook vaak in oogcrèmes verwerkt. Daarnaast bevatten beide producten ook vitamine A en SPF 15, de Gel heeft Vitamine A (deze repareert) en de Crème SPF 15. Zowel de Gel als de Crème komen in een handige witte pompflacon. Verpakt in een originele aluminiumkleurige zak met duidelijke vermelding waar het product voor staat en wat het voor je gezicht doet.

 

 

De STAAL Hangover Crème is lekker wit romig van structuur. Desondanks trekt de crème snel in je huid die daarna echt ongelofelijk lekker zacht aanvoelt. Heeft een licht frisse geur die totaal niet overheerst. Ideaal ook om na het scheren te gebruiken. Makkelijk te doseren via de pompflacon waardoor de houdbaarheid van de ingrediënten beter intact blijven en hierdoor langer werkzaam zijn. Ik kwalificeer deze crème als een no-nonsense crème die precies doet wat hij moet doen: je gezicht lekker hydrateren en verzorgen. Klaar. Ideaal voor de Nederlandse man. Lekker stoere naam ook: Staal voor Mannen!

 

In de toekomst wil Carel het Staal voor Mannen assortiment zeker gaan uitbreiden. “Zodra wij tractie in de markt krijgen dan is uitbreiding het eerste wat wij willen gaan doen. De discussie gaat over scheren of douchen als mogelijke richtingen. Maar eerst gaan wij aan de gebruikers vragen wat zij graag willen zien. Want die input is zo belangrijk voor ons...”

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: