18.21 MAN MADE SWEET TOBACCO SPIRITS

 

foto flacon manmadeHet vakmanschap van het traditionele barbiers ambacht wint ook in Nederland steeds meer terrein. Een combinatie van uiterst professioneel knippen en scheren wordt hier naar een hoger niveau getild. Deze ontwikkeling leidt ertoe dat er steeds meer barbershops in Nederland worden geopend die oude technieken met nieuwe combineren. Ambachtelijke perfectie nieuwe stijl. Dit alles ademt een retro/vintage sfeer uit die nieuw leven wordt ingeblazen door uiterst vakbekwame barbiers die met trots hun vak uitoefenen. Tot die categorie behoort ook het Amerikaanse/Texaanse merk 18.21 MAN MADE. Qua imago herinnert dit merk sterk aan de Roaring Twenties; de tijd van illegale whisky en gesoigneerde heren in strak gesneden maatpakken. De naam 18.21 MAN MADE verwijst dan ook naar het 18e en 21e amendement van de Amerikaanse grondwet waarin de drooglegging tijdens de Roaring Twenties werd vastgelegd en weer opgeheven.

 

 

Dat het professionele barbersvak ook in Nederland steeds populairder blijkt wel uit de BarberSocietys Live event die jaarlijks in Amsterdam wordt gehouden. Hét event waar nationale en internationale Barbers & Herenkappers elkaar ontmoeten, kennis uitwisselen en inspiratie opdoen. Daarnaast biedt het een mix aan van shows, seminars en productpresentaties van branche gerelateerde merken gericht op barbers en herenkappers. Uiteraard was ook 18.21 MAN MADE daar aanwezig om hun producten aan de man te brengen en te promoten. Tot die range van producten behoren de 18.21 MAN MADE Wash, Clay, Pomade, Premium Hair Spray en het parfum Sweet Tobacco Spirits. Exclusieve en eersteklas producten met een nostalgische uitstraling. Zo is bijvoorbeeld de Hairspray geïnspireerd op een blikje bier uit het begin van 1900. En is de Man Made Wash gebotteld in een fles die niet zou misstaan tussen exclusieve whisky’s. Zelfs als de producten op zijn, zijn ze qua design nog te mooi om weg te gooien.

 

 

Via het Instagram account van 18.21 MAN MADE zie ik dat het parfum Sweet Tobacco Spirits geïnspireerd is op hun uitgebrachte limited edition whisky. Van deze Sweet Tobacco Spirits zijn slechts 52 flessen gemaakt. De basis van dit parfum wordt gevormd door de geur van Sweet Tobacco oftewel een zoete tabaksgeur. Het aangename van dit parfum is dat het gelijk lekker zoet opent, maar wel met een bepaalde scherpte door de toegevoegde saffraan. En ja, daarna ruik je toch echt wel lichtjes de mannelijke geur van tabak. Tezamen met de tonkaboon, donkere vanille en gedroogd fruit ontwikkeld Sweet Tobacco Spirits zich vrij snel tot een uitermate sensueel parfum die absoluut zowel mannen als vrouwen zal doen aanspreken. Met een hoog “afrodisiac” gehalte. Exotisch, bedwelmend en verleidelijk warm. Niet te zoet en ook niet te overheersensd maar precies goed qua compositie. Na verloop van tijd komt op mijn huid al vrij snel en prominent de zwoele manuka honing geur naar boven die aangenaam lang blijft hangen. Dit parfum islogo manmade echt een absolute aanrader! De glazen flacon oogt als een cocktailshaker met een zwartzilveren art deco-achtige etiket. 18.21 Man Made Sweet Tobacco Spirits wordt verpakt in een vintage kartonnen verpakking die het meest doet denken aan een retro postverpakking; compleet met oude stempels. Wat volledig past bij de uitstraling van deze overheerlijke barberparfum.

 

 

Bij de uitreiking van de jaarlijkse Beauty Astir Awards 2018 is in de categorie Herengeuren Exclusief dit parfum onlangs uitgeroepen tot beste herenparfum. “Een volzoete aromatische geur met sterke drank en tabak als uitgangspunt. Als je aan storytelling in de parfumerie gelooft, dan heb je met 18.21 Man Made een goed verhaal voor mannen die zich aangetrokken voelen tot de “nieuwertse” kijk op verzorging. Niet clean, geen hightech laboratorium verhaal, maar een barbershop verhaal die vintage, grooming en handmade combineert. Sweet Tobacco Spirits knipoogt naar de drooglegging van de VS.” aldus het juryrapport. Deze vakjury bestaat uit onafhankelijke beautyjournalisten, beautybloggers en beautyvloggers.

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: