SYNERGIE SKIN

 

foto1synergiemenOm kennis te maken met de lancering van het Australische cosmeceutical merk SYNERGIE SKINCARE in Nederland word ik uitgenodigd in Utrecht alwaar ook de oprichtster Terri Vinson aanwezig zal zijn. Met haar achtergrond als Bachelor of Science met specialisatie in Immunlogy & Microbiology gebruikte ze deze kennis om in 2005 haar eigen merk met cosmetische producten op te richten met hoogwaardige actieve ingrediënten. Waarbij ze als filosofie hanteert dat ze de meest hoogwaardige in laboratoria gesynthetiseerde ingrediënten combineert met de beste uit de natuur verkregen ingrediënten. Zonder ook maar enigszins gebruik te maken van potentiele schadelijke ingrediënten die (helaas) nog maar al te vaak in veel cosmetische producten voorkomen. “Ik wil het beste van de natuur en de wetenschap in mijn producten samenvoegen. Als ik het zelf niet op mijn gezicht of op het gezicht van mijn kinderen wil hebben dan zal ik het ook nooit aan mijn klanten adviseren. Want ik vind het belangrijk dat mijn klanten zich zeker voelen over hun huid.”

 

Terri’s passie en sublieme kennis van de cosmetische wetenschap is gedurende de presentatie duidelijk te merken als ze vrij gedetailleerd ingaat op wat haar producten zo onderscheidend maakt. En als het aankomt op de door haar gebruikte ingrediënten en actieve stoffen. Die zijn van de hoogste kwaliteit en zijn zo ontwikkeld om de huid van binnenuit te doen veranderen. Als biologisch wetenschapper en cosmetisch chemicus test, formuleert en ontwikkelt en Terri al haar producten dan ook in eigen laboratorium in Melbourne. Waarbij ze als 1 van de belangrijkste vragen stelt “wat smeer je op je gezicht en waarom?” Dat is iets wat overigens meer consumenten zich vandaag de dag zouden moeten afvragen. En zich tevens meer zouden moeten verdiepen welke ingrediënten er in hun huidverzorgingsproducten zitten. Haar Synergie Skin producten bevatten in ieder geval 5 Cosmeceutical Essentials:


VITAMINE A = Skin balancer
VITAMINE B3 = The multi tasker
VITAMINE C = The skin fortifier
PHYSICAL SUNSCREEN
PEPTIDES


Daarnaast zijn al haar Synergie Skin producten vrij van: parabenen, kunstmatige kleur- en geurstoffen, talk, SLS (= Sodium Laureth Sulfate die de natuurlijke beschermingslaag van de huid kan aantasten), PEG (= polyethylene glycol is een gesynthetiseerd ingrediënt die de huid erg kan uitdrogen), Propyleenglycol (= een chemisch geproduceerd ingrediënt die het DNA van de huidcel kan beschadigen) en Dimethicone (= een minerale olie die biologisch slecht afbreekbaar is en die de huid afsluit; een soort van kunstmatige barrière). En zijn haar producten niet op dieren getest. De Synergie Skin producten bevatten tevens ook geen parfums maar wel essentiële oliën. Want Terri hecht er wel belang aan dat een natuurlijk cosmeticaproduct wel lekker ruikt als extra beleving voor de consument.

 

 

Tevens onderstreept Terri de schadelijke invloed van zonnestraling en hoezeer dit als nummer 1 verantwoordelijk is voor het ontstaan van rimpels en vroegtijdige huidveroudering. Zelfs in Nederland moeten we daar rekening mee houden en altijd producten gebruiken met een SPF factor erin. Hoewel de opmars van natuurlijke cosmeticaproducten enorm is en steeds gretiger aftrek vindt bij de consument, geeft Terry wel eerlijk toe dat het woord “natuurlijk” in de cosmetica branche te vaak wordt overschat of op een verkeerde manier wordt gebruikt. Of die weinig tot geen cosmeceutisch effect hebben op de huid. Want het is eenvoudigweg niet mogelijk om een cosmetisch product te maken die louter en alleen natuurlijke ingrediënten bevat. Hoe mooi dit ook voor de consument mag klinken. Want ook natuurlijke ingrediënten zijn onder hevig aan een beperkte houdbaarheid. “Zelfs natuurlijke ingrediënten kunnen schadelijk zijn voor de huid als ze verkeerd worden gebruikt. Synergie Skin maakt het verschil door de belangrijke aspecten van wetenschap en natuur te gebruiken met behulp van klinische gegevens en nauwkeurige toewijding. Wat ik uit mijn formules weglaat is minstens zo belangrijk als wat ik er wel in opneem.” En daarom Terri geeft vaak de voorkeur aan om in laboratorium geproduceerde nagebootste “natuurlijke” ingrediënten te gebruiken. Mede om zo ook het milieu te besparen. Haar eerlijkheid hierin kan ik erg waarderen alsmede dat ze eerlijk toegeeft dat haar crèmes niet dezelfde volume aan de huid kunnen geven zoals injectables dat wel kunnen, maar daarentegen doen injectables niet veel voor de huidtextuur. Iets wat haar crèmes wél kunnen doen. Want we hebben hier dan ook te maken met cosmeceuticals.

 

 

  • COSMECEUTICALS

productensynergie
Door de samenvoeging van de woorden cosmetic (cosmetisch) & farmaceutical (geneesmiddel) is het woord cosmeceutical ontstaan. Hieronder vallen huidverzorgingsproducten die meer voor de huid kunnen betekenen dan alleen maar verzachten en hydrateren. Cosmeceuticals zitten tussen medicijnen en cosmeticaproducten in. Deze producten gaan feitelijk een stapje verder dan reguliere cosmetica en ze beïnvloeden op een positieve manier de structuur en of functie van de huid. Cosmeceuticals bevatten biologische actieve ingrediënten van een dusdanige kwaliteit dat ze de huid ook daadwerkelijk kunnen verbeteren. Wettelijk gezien echter vallen cosmeceuticals gewoon onder cosmeticaproducten en mogen ze (in tegenstelling tot) geneesmiddelen geen fysiologische veranderingen in de huid teweegbrengen. Cosmeceuticals zijn daarom dan ook zonder recept van de dokter verkrijgbaar. Bij de Synergie Skin producten hanteert men de Clean Science filosofie; dit betekent dat alleen de allerbeste en meest zuivere ingrediënten worden gebruikt om cosmeceuticals te ontwikkelen die de huid in topconditie brengen en houden.

 

 

  • SYNERGIE SKIN FOR MEN

 

Mijn interesse gaat met name uit naar haar herenlijn en haar filosofie hierachter. Waarbij ik de kans krijg om een aantal vragen persoonlijk aan Terri te stellen. “Aangezien mannen niet van gecompliceerde producten houden heb ik een basislijn voor hen uitgebracht. Want mannen hebben toch vaak een andere huid dan vrouwen die hebben. De mannenhuid is 25% dikker dan die van vrouwen, hebben meer zichtbare poriën en tevens is de mannenhuid ook vettiger en daardoor glimmender. Mijn producten voor mannen bevatten lichte texturen want mannen houden meestal niet van zware texturen als het om crèmes gaat. Waarbij mijn ster ingrediënt de actieve vitamine B3 is die zorgt voor een sterkere huid barrière. Het maakt de huid sterker, voorkomt zichtbare pigmentatie op de huid en zorgt voor minder zichtbare rimpels rondom de kwetsbare zone rondom de ogen. Mijn mannenkit bevat 3 producten en is met name een introductie voor mannen die nog geen ervaring hebben met cosmeticaproducten. Want het valt me nog steeds op dat ook mannen in Australië nog steeds terughoudend zijn als het gaat om het gebruik van cosmeticaproducten. Ze gaan wel naar de gym om hun lichaam in conditie te houden maar verwaarlozen vaak nog hun gezicht. En dat is jammer!” De mannenlijn bevat vooralsnog uit een MULTI TASK (daily regenerating serum), COMBAT (all-in one moisturiser) en een LIP BALM.

 

 

Overigens zijn alle mannenproducten ook daadwerkelijk op mannen getest om zo een goede feedback te krijgen. Terri geeft toe dat als de mannen deze producten bevallen ze vaak overstappen naar andere producten uit haar lijn die ook prima voor hen geschikt zijn. “Als je naar verpakking van mijn producten kijkt dan zien ze er zeer androgyn uit waardoor ze ook absoluut mannen aanspreken. Andere producten uit mijn lijn die ook zeer geschikt zijn voor mannen zijn de UltraCleanse, de Superserum en de Hydrolock. Met name de Superserum stelen mannen vaak van hun vrouwen om het zelf te gebruiken.” Als het om de toekomst gaat wat betreft cosmeticaproducten voor mannen is Terri zeer hoopvol gestemd. “Ik weet zeker dat mannen er in de toekomst gezonder en beter gaan uitzien. Zeker de jongere generatie mannen is zich momenteel zeer bewust van hun uiterlijk wat te wijten valt aan de druk van sociale media. Ze zijn nu veel beter voorgelicht en durven meer tijd een aandacht aan hun uiterlijk te besteden. Ze schamen zich veel minder om cosmeticaproducten te gebruiken en staan er beduidend meer voor open. Het belang van een goed uiterlijk speelt voor hen steeds meer een belangrijke hoofdrol.”

 

 combatsynergieskin

  • COMBAT FOR MEN


Met de mannelijke naam Combat wat gevecht betekent, ga je met deze all-in-one moisturiser de strijd aan tegen tekenen van huidveroudering. Daar zorgen de uitgekiende ingrediënten zoals 13% zinkoxide die de huid beschermt tegen veroudering door UV en infraroodstraling. Daarnaast zorgen de toegevoegde squaleen (komt van nature voor in ons eigen lichaam en heeft uitstekende huidbeschermende eigenschappen), niacinamide (bekend als vitamine B3 en is een zeer effectief huidherstellend ingrediënt) en bétaglucaan (deze oplosbare vezels worden uit haver en gist gewonnen en dringen door tot in de diepste lagen van de huid) voor een versterking van de opperhuid. Dit zijn duidelijk werkzame ingrediënten die je niet in veel cosmeticaproducten ziet voorkomen. Illusie of niet maar na de eerste keer smeren voel ik een lichte onderhuidse tinteling. Deze crème blijft niet als een gladde laag op je huid liggen; iets wat andere crèmes wel vaak doen door de toegevoegde Dimethicone. De textuur van de witte Combat For Men crème is perfect: niet te vloeibaar of te romig. De huid oogt daarna aangenaam mat gehydrateerd. Absoluut een geweldige crème!

 

 

  • MULTI TASK FOR MEN


1 van de beste producten die er zijn serums. Ze zijn zeer vloeibaar en trekken razendsnel in de huid zonder ook maar iets van een zichtbare laag achter te laten. Ideaal voor mannen dus. Deze Multi Task is een dagelijks regenererend serum die de huid een extra boost geeft voor het versterken van de huid en haar afweer. Waarbij antioxidanten en collageen verhogende peptides actief in de huid werken om zichtbare huidveroudering te doen verminderen. Deze compleet transparante serum oogt als “gestold water” en trekt zoals het bij een serum hoort razendsnel in de huid. Zo snel dat het binnen een paar seconden door de huid wordt opgenomen. Ruikt aangenaam naar frisse citrus. Je gezicht voelt gelijk mat glad aan. Perfect voor mannen die liever geen crèmes willen gebruiken. Voor extra verzorging kan je hierover heen de Combat for Men aanbrengen.

 

 

Een goede en gezonde huid begint in mijn optiek primair met gezonde voeding die ontdaan is van (teveel) suikers en slechte koolhydraten. Dat is de beste manier om de huid van binnenuit te reinigen en voorzien van goede en natuurlijke ingrediënten. Ik zelf heb dat aan den lijve ondervonden en duidelijk het verschil gezien. Dat in acht nemende zullen deze producten optimaal kunnen bijdragen aan het intact houden van die gezonde huid. Want als je al bewust bezig bent met gezonde voeding dan is de overstap naar het gebruik van natuurlijke huidproducten met niet schadelijke ingrediënten een logische stap. Temeer er nu zoveel meer informatie over beschikbaar is en in de cosmeticabranche alles wat “natuurlijk” is steeds meer aan populariteit wint. Dus mannen check de ingrediënten van je huidige gezichtsproducten en vraag je af of ze wel gezond zijn voor je huid. Zo niet, dan weet je dat er nu een beter alternatief beschikbaar is.

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: