THE | TIDES WELLNESS

 

foto thetides2Recentelijk was ik uitgenodigd om kennis te maken met diverse natuurlijk geproduceerde high end sustainable beautyproducten en de makers ervan. Tijdens deze “Meet the makers” bijeenkomst in Amsterdam was er 1 merk die er voor mij enorm uitsprong qua productassortiment en opvallende mooie design/packaging: The Tides Wellness. Opgericht door Annemarie en Kimmo. Dit Nederlandse Wellness Care merk brengt een scala van Spa/Wellness producten op de markt met unieke ingrediënten van eigen Nederlandse bodem. “Want na vele jaren ervaring in de nationale en internationale wellness en hospitality wereld op het allerhoogste niveau, dachten we dat het eigenlijk weleens tijd werd om een echt Nederlands Spa en Wellness merk in de markt te zetten op basis van unieke Nederlandse ingrediënten.”

 

Door hun jarenlange ervaring in de Health & Wellness wereld hebben beide dames ervaren dat de new wellness consumer een actieve levensstijl heeft; ze sporten, doen aan yoga of nemen meditatie lessen. “Deze consumer denkt duidelijk na over de ingrediënten en esthetische kant van de producten die zij kiezen om op hun lichaam te gebruiken. We richten ons dan ook op de New Wellness consumer die snapt dat beauty en wellness niet uit een potje komt, maar alles te maken heeft met de manier waarop wij voor onszelf zorgen. Zowel lichamelijk, emotioneel als mentaal. Ze leven een hectisch leven met een ongekende hoeveelheid stress en een constante 24/7 ‘connectivity’. Dat vraagt veel van hun tijd, energie en aanpassingsvermogen. The | Tides Wellness wil daarop een antwoord bieden in de vorm van pure en natuurlijke producten en wellness routines met ‘self-care’ behandelingen. Wellness routines die je helpen om tijd en aandacht voor jezelf te creëren. En zo los te breken van de hyper-connectiviteit, je helpen te ontspannen en slapen of juist energie geven. Onze producten doen je snel herstellen na bijvoorbeeld sporten, reizen of periodes van stress. Kortom producten die jouw beauty en wellness van binnenuit een push geven en balans aanbrengen in het leven van het moderne leven.”

 the tides wellness

 

  • NEDERLANDSE INGREDIËNTEN


Inspiratie voor The | Tides Wellness productenrange halen ze uit de prachtige ongerepte Nederlandse kustgebieden. “Daar waar het ritme van de getijden, de seizoenen en de elementen hun natuurlijke beloop hebben. Waar de ongetemde natuur zich continu aanpast aan de dagelijkse veranderende omstandigheden. Waar planten met ongekende krachtige eigenschappen groeien en uitbundig bloeien. Daar zoeken we naar onze ingrediënten. We wisten al enige tijd dat het schoonste zeewier in de Oosterschelde werd gecultiveerd. En dat diverse Nederlandse planten geweldige eigenschappen hebben. Maar toen we erachter kwamen dat er ook nog eens puur magnesium in de Nederlandse bodem zit konden we een lang gekoesterde droom verwezenlijken: een écht Nederlands welness merk neerzetten met producten en behandelingen op basis van Nederlandse ingrediënten. Want magnesium is de ultieme traktatie voor sneller spierherstel na een workout; het is een natuurlijke spier ontspanner. Het kan namelijk spierkrampen verminderen, het verhoogt het uithoudingsvermogen en verkort de hersteltijd.”

 

Als de dames The | Tides Wellness voor zichzelf visualiseren dan zijn dit de voornaamste key words:


DUTCH - denk aan stormachtige zee, de wind, de rivieren en de duinen. Maar ook no-nonsense.


PURE DUTCH NATURE - denk aan de kleur van de Waddenzee en de Noordzee. Zowel de donkere diepe zee als de schaduw en donkergroene tonen in de Waddenzee.


RAW - het mag ook wel een randje hebben zoals kleine imperfecties. We houden van de rauwheid van de Nederlandse natuur rond de kustgebieden.


CLEAN/CLEAR/BOLD – onze vormgeving mag duidelijk en simpel zijn. We kiezen qua verpakking voor stoer glas. Waarbij we qua vormgeving gebruik maken van strakke lijnen met een knipoog naar wat grove typografie. More Bold than Elegant, Modern, Personal, Unigender en Up Market.
En juist de strakke vormgeving en design van de producten is wat mij gelijk het meeste opviel. Het geeft de producten een internationaal karakter. Met een mooie en strakke mix van verschillende lettertypes op de etiketten. Zowel Nederlandse als Engelse tekst. “Ook de vormgeving doen we zelf; van de verpakkingen tot aan de website. Onze inspiratie voor de vormgeving van The | Tides Wellness halen we uit de prachtige, ongerepte Nederlandse kustgebieden. Waar mensen bekend staan om hun vrije geest, pragmatische lifestyle en het principe “less is more”.

 

  • MAGNESIUM BODY GEL AFTER WORKOUT FORMULA

tides3
Hoewel de producten van Nederlandse makelij zijn is de tekst op de verpakking toch in het Engels. Zo lees ik op het label dat deze Body Gel een verzorgende behandeling biedt na iedere vorm van workout. Het verzacht de spierspanning en eventuele spierpijn. Daar waar de meeste bodylotions een romige witte textuur hebben is deze opvallend geheel transparant. Het oogt als een soort gelei. Ruikt aangenaam zoutig fris en is super economisch in gebruik; je hebt weinig nodig voor je hele lichaam. Ideaal voor mannen die niet van zoet geurende bodylotions houden. Ik gebruik deze Body Gel een dag nadat ik gezwommen heb en iets van spierpijn heb en het lijkt wel of deze gel ietwat warm wordt op mijn huid. Tevens hydrateert en verzacht het de huid. Bij voorkeur de gel inmasseren op het te verzorgen gebied (bij voorkeur na een warm bad of douche) wat de absorptie bevordert.

 

  • MAGNESIUM & SEA SALT BODY POLISH


Om je lichaam te ontdoen van dode huidcellen is er deze body scrub. De mineraalrijke zoutkristallen zorgen ervoor dat je lichaamshuid weer zacht aanvoelt en kan “ademen”. Deze zal beter je huid intrekken omdat de dode huidlaag is verwijderd en zo geen barrière meer vormt. De scrubkorrels zitten als het ware “ingepakt” in een witte gelei die met contact op de huid vrijkomen. Overigens zijn deze zoutkristallen scrubkorrels zeer mild en niet grof. Na afloop voelt je huid glad, gepolijst en strak aan die vraagt om een lekkere hydraterende bodylotion. Deze zal beter je huid intrekken omdat de dode huidlaag is verwijderd en zo geen barrière meer vormt. Ik vergelijk scrubben ook wel met het schuren van hout waarbij je de oude laag weghaalt. Daarna zie je de mooie nieuwe houtlaag en kan deze beter bewerkt worden. Lekker om dit ritueel wekelijks te herhalen.

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: