TRUSSARDI RIFLESSO

 

Het is alweer een paar jaar geleden dat het Italiaanse luxelabel het overheerlijke parfum Trussardi My Land voor mannen lanceerde. Een overheerlijke mannelijke citrusgeur. Nu introduceert Trussardi het nieuwe herenparfum RIFLESSO wat in het Italiaans reflectie betekent. Het parfum is gericht op de man die “ nooit bij de pakken neerzit en die beweging en snelheid omzet in positieve energie en optimistische levenshouding”. Het huis Trussardi omschrijft het parfum als volgt: “ Trussardi Riflesso geeft de ziel van de man weer wiens waarden zijn gebouwd op moderniteit, traditie, waarden, kwaliteit en een verfijnde levenszin. Dit zorgt voor een moeiteloze en natuurlijke elegantie”.

 

Het parfum is gecreëerd door de Zwitserse parfumeur Véronique Nyberg. Eerdere creaties van haar zijn o.a. Invictus van Paco Rabanne en Cool Water Night Dive van Davidoff. Véronique heeft getracht om voor Riflesso contrasterende elementen met sportieve topnoten te combineren met elegante hartnoten en traditionele basisnoten. Dit vertaalt zich in topnoten van bergamot, roze grapefruit en groene appel. Met hartnoten van geranium en lavendelbloem en basisnoten van Italiaans leder en tonkabonen. Voor Gaia Trussardi (creatief directeur van Trussardi en kleindochter van Trussardi’s oprichter DanteTrussardi) is het doel van dit parfum om een geur te presenteren die een compleet levensverhaal vertelt. “Ik heb een diepe emotionele connectie met de man in de parfumcommercial. Zijn karakter heeft kenmerken van enkelen van mijn familieleden zoals de voorliefde voor snelheid en het nemen van risico’s. Gedrag waardoor mannen zich mannelijk voelen maar tegelijkertijd gaat er een kwetsbaarheid achter schuil.”

 

Licht, sprankelend en fris is mijn eerste associatie als ik Riflesso ruik. Aangenaam en zacht voor de neus. Met name door de bergamot en groene appel als topnoten. Met na verloop van tijd een lichte zoete ondertoon die wordt geleverd door de toegevoegde geranium (bij mij het meest overheersend), vioolblaadjes en lavendelbloesem. Daardoor wordt Riflesso levendig. Dit is echter geen parfum met een hoog “WOW” effect. Daarvoor is Riflesso té discreet qua geurbeleving. Waardoor je de man die dit parfum draagt wel van heel dichtbij moet benaderen om hem goed te kunnen ruiken. En vaker zal moeten sprayen want na een paar uur is de geur helaas al vervlogen. Maar wil je als man veilig en niet té opvallend voor de dag komen dan is Riflesso absoluut een aanrader. En alleen al voor de schitterende flacon is dit parfum een aanrader.

 

 

Als gezicht voor Riflesso is gekozen voor het 30-jarige Duitse model André Hamann. Eerder verscheen hij al in andere campagnes van o.a. Hugo Boss, Just Cavalli en Calvin Klein. In de bijbehorende parfumcommercial zien we hoe André het zakelijke kantoorleven van Milaan op zijn MV Agusta Brutale 800 motor verruilt voor het schitterende Italiaanse landschap bij de kust van Liguria. Daar verruilt hij in een klassieke landvilla zijn motor voor een vintage Austin Healy auto en rijdt zo de vrijheid tegemoet; langs de schitterende kustlijn met uitzicht op de zonsondergang. De Trussardi Riflesso campagnefoto laat André zien met zijn MV Agusta Brutale 800 voor het hek van de villa aan de kust van Liguria. “Deze plek laat zien waar hij zijn jeugd en zijn tijd als volwassen man heeft door gebracht. De villa en het ijzeren hek staan voor het verleden, de MV Agusta Brutale 800 staat voor het heden in termen als zelfverzekerdheid en snelheid.”

 

 

De schitterende zware glazen flacon is ontworpen door de beroemde architect en ontwerper Carlo Colombo in samenwerking met Gaia Trussardi. Het geribbelde glasoppervlak is geïnspireerd op de radiator grille van een auto en de dop met zilveren Trussardi logo doet denken aan een stuurwiel. De ribbelstructuur komt overigens ook terug op de zilveren verpakking.  

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: