VAN DER PIGGE

 

foto interieurrrWie aan cosmeticaproducten denkt komt al gauw terecht bij Franse, Italiaanse of andere buitenlandse merken. Maar gelukkig zijn er ook steeds meer producten van Nederlandse makelij te verkrijgen. Ditmaal geen nieuw Nederlands cosmeticamerk maar huidproducten die afkomstig zijn van de Nederlandse drogist Van der Pigge. Gevestigd in Haarlem met een rijke historie van ruim 170 jaar ambachtelijke vakkennis. Na 6 generaties is Van der Pigge nog steeds een begrip waarbij men anno 2018 inspeelt op wat de consument nu wil: natuurlijke en huidvriendelijke huidproducten. Waarbij geldt dat je voor de huid zo dicht mogelijk bij de natuur moet blijven. Het resultaat is een betrouwbare productenlijn voorzien van de trotse Nederlandse stempel “Made in Holland”.

 

Om meer inzicht te krijgen in deze nieuwe productlijn word ik door directeur Astrid Hart uitgenodigd voor een gesprek in Haarlem. Want ook mijn interesse gaat steeds meer uit naar natuurlijke huidproducten waarbij ik graag de aandacht geef aan Nederlandse merken. Sinds een jaar heeft Van der Pigge een eigen huidproducten lijn op de markt gebracht onder de naam “Huidbalans”. Met producten als: bodymilk, douchegel & shampoo maar ook gezichtsproducten met een meer cosmetische uitstraling. “Deze lijn van producten is geschikt voor zowel mannen als vrouwen; oftewel uniseks. Mild ruikend en op die manier voor iedereen toegankelijk. Het zijn verzorgende producten die allen zijn gebaseerd op natuurlijke ingrediënten. Biologisch & ecologisch en exclusief voor ons in Nederland gemaakt. Producten zonder parabenen (chemische conserveringsmiddelen), microplastics, nylondeeltjes of synthetische ingrediënten.”

 

 

  • 100% NATUURLIJK & BETROUWBAAR


Bij de ontwikkeling van de producten is goed nagedacht over de ingrediëntenlijst. “We vroegen ons echt af wat je als consument nodig hebt qua ingrediënten. We wilden alles zo natuurlijk en veganistisch mogelijk. Enkel wat je écht nodig hebt stoppen we in de producten. Dus geen extra geuren of loze beloftes. Niks meer en niks minder. We hanteren hierin een duidelijke no-nonsense filosofie. Hierin onderscheiden we ons van andere natuurlijke merken. We zijn echt 100% betrouwbaar.” Een heikel punt blijft vaak de toegevoegde conserveringsmiddelen in cosmeticaproducten. “Wat de fabrikant qua conserveringsmiddelen gebruikt is geheim maar we kunnen wel zeggen dat het 100% natuurlijk is. Bovendien komen de producten in een pompflacon waardoor ze op die manier langer geconserveerd blijven.

 

 foto artikel definitief

Ook over het design en productverpakking is goed nagedacht. De flacons zijn simpel en met een duidelijke productomschrijving. Wat doet het product en wat zijn de toegevoegde ingrediënten. “Geen foto’s op de labels maar enkel de productomschrijving. We wilden bewust geen toeters of bellen. Geen fancy uitstraling waardoor we de prijs laag konden houden. Wat we het liefst willen is de consument duidelijk bewust maken van onze natuurlijke producten, zodat ze zelf een goede keuze kunnen maken. Ze oprecht goed informeren is voor ons heel belangrijk.” De klantenkring die deze producten inmiddels al ontdekt hebben zijn zeer gevarieerd en divers. “Maar het valt ons op wel dat ze veelal zeer hoog zijn opgeleid. Ze zijn zeer kritisch en ze komen vaak de winkel binnen met kritische vragen want ze willen het allerbeste voor hun gezondheid. Het zijn duidelijk zeer bewuste consumenten.”

 

  • HUIDBALANS JOJOBA ANTI-RIMPELCRÈME


Het zou mooi zijn als er een crème bestond die rimpels daadwerkelijk kan tegengaan, of wellicht ook niet want rimpels zijn nou eenmaal niet tegen te gaan. Daarom ben ik niet zo’n voorstander van de naam anti-rimpelcrème want het gaat meer om de huid lang in een goede conditie te houden. En daar kan deze crème aan bijdragen die de stevigheid en elasticiteit van de huid hersteld, de vochthuishouding reguleert en beschermt tegen de schadelijke gevolgen van daglicht. Jojoba-olie wordt gewonnen van de zaden van de jojobastruik. Deze olie is een 100% natuurlijke antioxidant en zit boordevol Vitamine E en gezonde vetzuren. Het reguleert de vochtbalans van de huidcellen in de bovenste huidlaag en wordt daardoor gebruik als hydraterend bestanddeel in huidverzorgingsproducten. Tevens vertraagt jojoba de afgifte van talg en is hierdoor bijzonder geschikt voor de verzorging van een vette huid. Maar door haar verzachtende werking is deze crème ook zeer geschikt voor de droge of gevoelige huid. Kan zowel overdag als 's avond worden gebruikt.

 

  • HUIDBALANS DAGCRÈME WITTE THEE EXTRACT


De toegevoegde witte thee heeft een uitzonderlijke hoge waarde om de huid tegen vrije radicalen te beschermen. Witte thee is de minst bewerkte theesoort. Daarnaast zorgt het voor en verbetering van het immuunsysteem van het lichaam en de huidcellen. En uit onderzoek blijkt dat het de activiteiten vermindert van de enzymen die verantwoordelijk zijn voor de afbraak van collageen en elastine. Tevens bevat witte thee vele waardevolle vitaminen zoals: B, C, E en K; belangrijk voor de werking van huidfuncties. Ook deze crème komt net als de Jojoba Anti-Rimplecrème in een handige witte pompflacon waardoor de ingrediënten beter geconserveerd blijven. Beide crèmes zijn enorm mild en zacht, je merkt duidelijk dat er geen agressieve ingrediënten inzitten. Hierin onderscheidt Van der Pigge zich met andere producten die op de markt verkrijgbaar zijn. Ideaal voor mannen die op zoek zijn naar een natuurlijke crème die zacht en natuurlijk is, ongeparfumeerd is en snel de huid intrekt.

 

  • HUIDBALANS CALENDULA NACHTCRÈME


Het is me al eerder opgevallen dat je zo overduidelijk merkt wanneer een crème natuurlijk is; het voelt gewoon zachter en minder agressief aan. Dat is ook het geval bij deze crèmekleurige crème die je gezien haar vloeibare structuur dun op de huid moet aanbrengen. Praktisch geurloos. De Calendula Nachtcrème bevat heilzame kruiden, koudgeperste plantaardige oliën en vetten. Het toegevoegde Calendula extract is afkomstig van de eetbare goudsbloem plant. De hiervan afkomstige werkstoffen hebben een antioxidante en ontstekingsremmende en werd door de Egyptenaren al gebruikt vanwege haar verjongende eigenschappen. Het heeft een verzachtende en zuiverende invloed op de huid. Bovendien kan het extract van de goudsbloem de doorbloeding en daardoor de regeneratie van de huid bevorderen. De Calendula nachtcrème is speciaal ontwikkeld om gedurende de hele nacht de huid te voeden en het biologisch evenwicht van de huid te herstellen. Wat wil je nog meer voor je gezicht…

logo vanpigge 

  • VAN DER PIGGE VITAMINE E CRÈME


Deze crème valt niet onder de Huidbalans serie maar is toch van eigen Van der Pigge fabricaat. Vitamine E is de van nature meest voorkomende vitamine in de huid, die via talgafscheiding de bovenste lagen van de gezichtshuid bereikt en daar bescherming biedt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Als antioxidant speelt vitamine E voor de huid dus een belangrijke rol. Zelf gebruik ik al vaker crèmes met vitamine E en ervaar ze als 1 van de beste crèmes die er zijn. Positieve eigenschappen van deze vitamine zijn: het vermindert de vorming van vrije radicalen die huidveroudering veroorzaken, hersteld en versterkt de huidbarrière en beschermt de fibroblast in de huid. Dit zijn cellen die collageen en elastische vezels van de huid aanmaken. Logisch dat ik fan ben van crèmes met vitamine E. In tegenstelling tot de Huidbalans serie komt deze crème niet in een pompflacon maar in een glazen potje. Om de creme schoon te houden raadt men aan om de crème met een spatel uit het potje te halen. Door haar volle en compacte textuur vind ik deze crème zeer geschikt voor ’s avonds. Want hoewel deze licht gele romige crème de huid intrekt blijft er toch een glimmend laagje achter die je liever overdag niet wilt zien. Bovendien kan de crème ’s avonds beter haar werk doen en zo de huid beter voeden en doen herstellen. Zie het als een nachtelijke traktatie voor je gezicht. Een vitamine boost.

 

 

Als extra krijg ik nog de Huidolie mee aangezien Astrid van mening is dat deze ook prima is te gebruiken na het scheren. Veel mannen (inclusief ik) zijn huiverig bij het woord olie en denken gelijk aan glibberige/gladde substanties. Maar deze huidolie is werkelijk geweldig! Een paar druppels zijn meer dan genoeg voor je hele gezicht. Je houdt er geen glimmend gezicht aan over maar eerder een mat glanzend effect. Perfect voor een droge huid na het scheren of ideaal om je gezicht na de zomermaanden intensief te verzorgen en te hydrateren. Deze huidolie bevat uitsluitend plantaardige oliën en is verrijkt met natuurlijke Vitamine E. Beslist de moeite waard om eens te proberen!

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: