VAN GILS LIVE

 

In Nederland zijn er niet veel parfummerken van eigen bodem. Het Nederlandsekledingmerk Van Gils was 1 van de eerste die in de jaren ‘80 een parfum voor mannen op de markt uitbracht: Van Gils Strictly for Men. Inmiddels uitgegroeid tot een klassieker. Hierna volgden nog andere geuren zoals Between Sheets, Van Gils Puur en Frosted. Aan deze lijst wordt nu een nieuwe mannengeur toegevoegd: Van Gils LIVE. “ De geur die je doet beseffen dat er meer is in het leven dan werk en de stress van alledag. Om te genieten van het hier en nu. Een karakteristieke geur voor het ultieme geluks- en genietmoment ”, aldus het persbericht.

 

Volgens Van Gils staat de geur LIVE voor het maken van eigen keuzes en het waarmaken van dromen. Tja, wie wil dit nu niet…? Als ik LIVE voor het eerst ruik dan moet ik gelijk denken aan Kokorico by Night van Jean Paul Gaultier; alleen heeft Kokorico een meer zoete chocoladeachtige ondertoon. LIVE is juist wat scherper en ietwat kruidiger. De geur opent houtachtig met een sprankelende zoetige sinaasappel ondertoon. Lekker! Vanille en leer zorgen voor een sensuele basis wat nog eens extra wordt benadrukt door warme oud wood noten. Voor een conservatief merk als Van Gils vind ik LIVE uitgesproken verrassend warm lekker en on-Nederlands nuchter. Een mooie combinatie van semi-zoet en houtachtig.  Ik ben aangenaam verrast. De LIVE flacon is een afgezwakte kopie van de karakteristieke geribbelde grijze flacon van Strictly for Men. Alleen nu uitgevoerd in een warm bruine versie. Kies wel voor de eau de toilette want die ruikt intenser dan de after shave versie.

 

In 2009 werd presentator Winston Gerschtanowitz gekozen als ambassadeur voor de Van Gils Strictly for Men en Van Gils Puur geuren. “ Ik gebruik Van Gils al jaren. Een samenwerking is voor mij dus niets nieuws.”, aldus Gerschtanowitz. Nu mannen met baarden aan het nieuwe mannenbeeld voldoen heeft Van Gils gekozen voor dit type man als boegbeeld voor de advertentiecampagne van LIVE. In de bijbehorende commercial ploegt de wild bebaarde Van Gils man het asfalt om m.b.v. een stier. Waarna hij later met vuur om zich heen slaat als ware het een moderne oerman. Logisch, want LIVE is dan ook een geur voor echte mannen lees ik in het persbericht. En voor Van Gils maakt het niet uit of je een huisman, nerd of ladykiller bent: want in iedere man schuilt een Real Man!

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: