WELEDA SKIN FOOD

 

 

FaceWELEDAConsumenten zijn steeds meer op zoek naar natuurlijke & biologische cosmetica producten. Waarbij ze het ook belangrijk vinden dat cosmeticamerken hun verantwoordelijkheid nemen als het om het beschermen van het milieu gaat. Daarbij verwacht men ook dat cosmeticamerken naar innovatieve manieren zoeken om hun impact op het milieu te verminderen en milieuvriendelijke productiemethoden en materialen gaan gebruiken. Termen als duurzaamheid, vegan en cruelty free zijn belangrijke uitgangspunten voor de consument als het om aanschaf gaat van cosmetica producten; die zowel goed voor de natuur als voor de mens moeten zijn. Eigenlijk tel je anno als cosmetica merk anno 2024 niet meer mee als je niet aan al deze voorwaarden voldoet. Aan al deze eisen voldoet het Nederlandse merk Weleda die sinds 1921 producten ontwikkeld met de beste natuurlijke ingrediënten. Vrij van microplastics, genetisch gemodificeerde ingrediënten en vrij van ingrediënten op basis van minerale oliën. Met als missie om schoonheid en gezondheid te koesteren in harmonie met mens en natuur.

 

 

  • NATUURLIJKE GRONDSTOFFEN


Weleda zorgt er niet alleen voor dat hun natuurlijke grondstoffen biologisch of biodynamisch worde geteeld, maar ook dat de mensen die ze verbouwen en oogsten eerlijk en met respect worden behandeld. Waarbij ze de natuurlijke grondstoffen tot aan de bron willen traceren. Als lid van de Union for Ethical Bio Trade (UEBT) houdt Weleda zich aan de strenge sociale, economische en ecologische eisen die deze organisatie heeft opgesteld. Met dit UEBT-keurmerk garandeert Weleda dat ze de biodiversiteit tijdens de teelt, de oogst en de verdere verwerking van de planten zo goed mogelijk in stand houden en duurzaam gebruiken. Meer dan 80% van de grondstoffen is afkomstig van gecertificeerde biologische landbouw. Veel van de planten die Weleda gebruikt voor hun natuurlijke cosmetica worden wereldwijd geteeld in hun eigen tuinen. Door deze manier van opereren heeft Weleda het internationale B Corp certificaat ontvangen die bedrijven erkent die op een verantwoordelijke, milieuvriendelijke en sociaal rechtvaardige manier werken. In de toekomst wil Weleda nog meer doen om de biodiversiteit een handje te helpen en ook meer duurzame oplossingen te gaan vinden voor transport en verpakkingen.

 

 

  • DUURZAAM BEAUTYMERK


weleda1aUit een recent onderzoek van Sustainable Brand Index blijkt dat de Nederlandse consument Weleda als meest duurzame beautymerk zien. Weleda draagt dit jaar dan ook de titel “Industry Leader” binnen de categorie beauty. Duurzaamheid is onderdeel van de identiteit van Weleda waarbij het merk al meer dan 100 jaar pionier is op het gebied van natuurlijke en duurzame cosmetica. De Weleda producten zijn niet alleen goed voor je huid maar ook voor de wereld. Weleda is transparant over haar verantwoordelijkheid; met biologisch dynamische landbouw, klimaat neutrale producten en partnerships met Natuurmonumenten, Naturalis Biodiversity Center en de Plastic Soup Foundatin voegt het merk daad bij het woord. Met deze partnerships vraagt Weleda juist aandacht voor biodiversiteit. Maar ook via teeltprojecten en biodynamische landbouw draagt Weleda bij aan een gezond ecosysteem. Zo helpt dit merk boeren met het omvormen van reguliere landbouw naar biologische landbouw met 50 eigen teeltprojecten. En houdt Weleda de C02 uitstoot zo laag mogelijk door gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen. Hiermee zijn de producten van Weleda klimaatneutraal.

 

 

  • SKIN FOOD VOEDENDE REINIGINGSGEL


Er bestaan veel verschillende producten om je gezicht te reinigen: facewash, reinigingsmelk, schuimmousse, soap bars maar de Skin Food reinigingsgel kende ik qua formule nog niet. Deze gel-to oil is een transparante solide reinigingsgel die je eerst tussen je handpalmen moet verwarmen en vervolgens op je droge gezicht aanbrengt. Daarna voeg je water toe waardoor de gel vloeibaarder wordt maar niet schuimt. Het reinigt je gezicht mild zonder deze ook maar uit te drogen. Het is een hele aparte manier om je gezicht te reinigen maar zeker het proberen waard!

 

 

  • SKIN FOOD VOEDENDE DAGCRÈME


Deze dagcrème combineert extract van olijfblad, driekleurig viooltje en Calendula met biologische zonnebloemolie. Daarnaast bevat het squalaan (dit wordt uit planten gewonnen en ondersteunt de beschermende functie van de huid), extract van rozemarijnblad en kamillebloesem. Het Natrue-garantielabel garandeert dat het product uitsluitend 100% natuurlijke ingrediënten bevat. Het bevat bovendien geen ingrediënten die van dieren afkomstig zijn. Deze compacte witte crème smeert door de aanraking met de warmte van je huid makkelijk uit en laat geen enkel zichtbare laag achter. Je voelt gelijk dat de crème je huid voedt. En met alle natuurlijke ingrediënten die erin zitten weet je dat het een veilige keuze is. Een absolute aanrader! Overigens bevat deze crème ook geen microplastics als ik de ingrediëntenlijst scan met de app van Beat The Micro Bead. Dat laatste is niet geheel onbelangrijk aangezien meer dan 90% van de complete cosmetica industrie niet natuurlijk is en ze allemaal 1 of andere vorm van plastic bevatten.

 

 weleda2a

  • SKIN FOOD VOEDENDE NACHTCRÈME


Deze nachtcrème combineert extract van driekleurig viooltje en Calendula met biologische sacha inchi-olie. Ook bevat het squalaan, extract van rozemarijnblad en kamillebloesem en shea butter. Waarbij meer dan 80% van de plantaardige ingrediënten organisch gecertificeerd zijn. Qua textuur lijkt deze nachtcrème op de dagcrème; compact maar in contact met de huid wordt ze vloeibaarder. Trekt ook snel in en laat geen zichtbare laag achter. Wederom een aanrader. Ook deze crème bevat geen microplastics.

 

 

  • SKIN FOOD BODY BUTTER & BODYLOTION


Wellicht komt het door mijn Spaanse afkomst maar ik gebruik altijd wel een bodylotion na het douchen. Iets wat overigens veel mannen doen uit Zuid-Europa. Of de Nederlandse man dat ook standaard doet betwijfel ik maar goed. Deze witte bodylotion heeft een lekkere dikke structuur die de huid goed hydrateert. Smeert makkelijk uit, plakt niet en trekt snel in de huid. Bevat veel kalmerende plantenextracten zoals: driekleurig viooltje, biologische Calendula, bio kamille & biologische zonnebloemolie en saffloerzaadolie (distelolie). Deze Skin Food Body Lotion zit in een duurzame verpakking van 97% gerecycled PET en is geheel vegan. De body butter is beduidende dikker/steviger qua textuur en komt in een glazen pot. Het beste is om de witte boterachtige butter in je handen op te warmen zodat het zachter wordt waarna er lekker gesmeerd kan worden. Is overigens nauwelijks geparfumeerd.

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: