WOOD ORIGINAL DSQUARED2

 

wood original1Het Canadese modemerk Dsquared2 is opgericht door de identieke tweelingbroers Dean & Dan Caten. Voordat ze hun eigen modelabel in 1995 begonnen hebben ze gewerkt voor onder andere Versace en Diesel. Als succesvolle modeontwerpers opereren ze inmiddels internationaal met als credo “Born in Canada, living in London, made in Italy”. “Londen is polyhedrisch, inspirerend en dynamisch. Het staat bol van architectuur, kunst en entertainment. We houden van zijn levensstijl en bewonderen zijn creativiteit”. Hun allereerste herengeur Dsquared2 He Wood werd in 2007 gelanceerd. In 2014 werd deze aangevuld met Intense He Wood en later kwam er ook nog Dsquared2 He Wood Rocky Mountain en in 2017 kwam He Wood Cologne Eau de cologne erbij. Al deze geuren weerspiegelen hun liefde voor hun vaderland Canada. Waarbij het logo van het esdoornblad vaak prominent aanwezig is. Na al deze geslaagde Dsquared2 Wood lanceringen is de nieuwe WOOD ORIGINAL de eerste Dsquared2 eau de parfum voor mannen.

 

 

Wood betekent letterlijk vertaald hout maar in de gay community heeft wood ook de betekenis van de omvang van het mannelijke geslachtsdeel. Gezien hun voorkeur voor de mannenliefde is deze woordkeuze van Dean & Caten 1 die dus een dubbele betekenis heeft. Iets voor de insiders dus. “Hout doet denken aan de natuur. Aan kracht en nobele, sterke mannelijkheid dankzij zijn eenvoud. Canada vertegenwoordigd onze roots, ons beginpunt. Het bos en de natuur, het maakt deel uit van ons merk-DNA. We komen uit Canada en bossen betekent voor ons geluk. Ze zijn altijd gekoppeld aan positieve emoties. We houden van de schone lucht en het gevoel van vrijheid dat je daar kunt ervaren”, aldus beide tweelingbroers. Net als de andere WOOD geuren is WOOD ORIGINAL gebaseerd op de kenmerken van hout; sterk en robuust met een complexe niet te imiteren structuur. Een intens parfum gebaseerd op de elementen van de natuur.

 

 

  • WOOD ORIGINAL

woodoriginal2
Volgens beide broers is geur een zintuigelijke ervaring die alles zegt over een persoon en zijn persoonlijkheid. “Het is het meest onderscheidende en intieme element omdat het een persoon op een niet beschrijvende manier herkenbaar en anders maakt. We beschouwen onze geur graag als een speciale accessoire dat persoonlijk is en dat de stijl en het karakter van Dsquared2 definieert. Geuren drukken de waarde van het merk op een ongrijpbare manier uit; via emoties. Het ontwerp van de flacon is voor klanten vaak de eerste benadering. Daarom moet deze opvallend zijn. We houden van strakke silhouetten en om deze reden is Wood flacon lineair, gemaakt van gepolijst glas. De doppen zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit ash en zijn voorzien van een magnetische sluiting. Het esdoornblad op de houten doppen en op de verpakking is het onmiskenbare symbool van Dsquared2. Een garantie voor kwaliteit, onderzoek en innovatie. De Dsquared2 Wood-man heeft zelfvertrouwen, is gefocust en is nooit voorspelbaar. Net zoal wij!”

 

 

De parfumeur van WOOD ORIGINAL is de Franse Daphné Bugey die ook alle andere Wood geuren van Dsquared2 heeft ontwikkeld. In tegenstelling tot wat je zou verwachten opent Wood Original licht zoetjes ruikend naar viooltjes gecombineerd met een frisse aquatische noot. Na verloop van tijd komen de houtakkoorden van cederhout en zilverspar wat meer naar boven maar het is allemaal zo licht dat het helaas nauwelijks ruikbaar is. Bovendien is het jammer dat de geur zo snel vervliegt; daarbij betreft het hier wel een eau de parfum versie die zou veel langer ruikbaar zou moeten zijn. Voor een geur met zo’n krachtige naam als WOOD verwacht ik een robuustere geur met een sterker karakter. En 1 die meer naar warm hout ruikt. Dat zou bovendien ook veel beter overeenkomen met de bijbehorende reclamecampagne. Ik had bijvoorbeeld liever een andere versie van Potion gezien, want dat is wel een absolute top geur van Dsquared2.

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: