XY MADE

 

manxymadeAls het op huidverzorging voor mannen aankomt dan is er nog veel terrein te winnen. Op mijn website besteed ik graag aandacht aan cosmetica die van Nederlandse bodem is. Via Instagram kwam ik aanraking met het Nederlandse cosmeticamerk XY MADE speciaal gericht op de mannenhuid. Opgericht door Wouter Kohlmann en Wilbert Kannekens. Deze 2 jonge ondernemers zochten al geruime tijd naar gezichtsverzorgingsproducten die zich speciaal op mannen richt. “We vonden geen merk die ons aansprak. Met name binnen in onze leeftijdscategorie zijn er weinig merken die zich specifiek op de man richten. En aangezien het anno 2021 de normaalste zaak van de wereld is dat ook mannen hun huid verzorgen, vonden we dit het juiste moment om ons eigen merk te gaan beginnen. Met huidproducten voor mannen van een hoge kwaliteit.”

 

De lijn XY Made bestaat inmiddels uit 5 verschillende producten: een Red Clay Cleanser, een Scrub Cream, een Anti-aging Serum, een Moisturzing Balm en een Dark Circle Defense. Al deze producten worden in Italië geproduceerd; het land van de huidverzorgingsproducten. “Na een lange zoektocht, samen met verschillende huidverzorgingsspecialisten, die al jaren in de cosmetica branche zitten, vonden wij een fabrikant die aan al onze hoge eisen voldeed. Samen met deze fabrikant en onze adviseurs zijn wij gaan kijken naar de kenmerken van de mannenhuid. Vanuit daar hebben we gekeken welke ingrediënten het beste geschikt zijn om de mannenhuid te verzorgen. Een voorbeeld hiervan is ons hoofdingrediënt Hydropom oftewel tomaten extract die de huid hydrateert en beschermt tegen vervuiling en Uv-straling. Dit ingrediënt verwerken we daarom in al onze XY Made huidproducten.” Andere ingrediënten die in de huidproducten zijn verwerkt zijn onder andere vitamine C, Aloë Vera, rode klei uit Brazilië en vitamine B3. Overigens staat de naam XY Made voor het mannelijke chromosoom, want in tegenstelling tot vrouwen hebben mannen ook een Y-chromosoom.

 

 

  • NEDERLANDSE MAN EN MARKT


Het bereiken van de Nederlandse man kan voor cosmeticamerken vaak een lastige opgave zijn. Maar beide heren willen dat voornamelijk gaan doen via hun diverse onlinekanalen. “We zijn zeer actief op social media en zien hier grote kansen voor onze verdere groei. Voor onze doelgroep wordt social media een steeds belangrijker onderdeel van hun leven en zeker door het huidige Covid-19 zijn steeds meer mensen online. Onze ideale doelgroep is de man die sport, zich goed kleed en bezig is met zijn uiterlijke uitstraling. Aan deze categorie mannen verbinden wij geen leeftijd, aangezien wij doelgroepen liever via interesses bekijken. Daarnaast is voor ons een belangrijke doelgroep de mannen die zich momenteel minder goed verzorgen. We willen mannen in deze doelgroep graag overtuigen dat door “een extra beetje verzorging” je echt een stuk lekkerder in je vel kan zitten. Het verbeteren van je huid kan hier zeker een steentje aan bijdragen.”

 

 

  • RED CLAY CLEANSER


Het mag inmiddels wel duidelijk zijn dat je als man zijnde nooit je huid moet reinigen met normale zeep. Want dit droogt de huid enorm uit! De XY Made Red Clay Cleanser is speciaal ontwikkeld om de huid op een veilige en effectieve manier te reinigen. Want de mannenhuid moet zowel in de ochtend als in de avond worden gereinigd, en met name dat laatste wordt door mannen nogal eens vergeten. De 3 belangrijkste ingrediënten in de Red Clay Cleanser zijn: Hydropom (de schil van tomaten die de huid hydrateren), vitamine B die de huid verzacht en kalmeert en rode klei die onzuiverheden verwijdert en de talgafscheiding controleert. In tegen stelling tot de meeste gezichtsreinigers schuimt deze totaal niet. De transparante zalmkleurige gel masseer je in op een vochtig gezicht en daarna spoel je al het opgehoopte vuil van je gezicht af. Voor mij is een gezichtsreiniger pas goed als de huid na het wassen niet trekt, en daar voldoet deze geheel aan. En dus is deze Red Clay Cleanser voor mij een fantastisch product!

 

 

  • SCRUB CREAM

xymademan
1 van de meest essentiële handeling voor een gezonde en frisse huid is het scrubben van de huid. Hiermee verwijder je de opgehoopte dode huidcellen van de bovenste huidlaag; de opperhuid. Door het scrubben oogt de huid minder grauw, wordt de doorbloeding van de huid bevorderd en wordt de cel vernieuwing in de onderste huidlagen tevens gestimuleerd. Een andere goede reden om de huid te scrubben is een vermindering van poriën die verstopt raken door de opeenhoping van oude cellen. Hierdoor zul je minder last zult hebben van puistjes en zichtbare mee-eters. Zelf geef ik de voorkeur om 1 keer per week mijn gezicht te scrubben. Het merendeel van de scrubs komen in een tube en zijn vaak een combinatie van een “stroperige” consistentie met daarin wat (scrub) pitjes. Maar deze van XY Made komt in een mooie zwarte pot waarbij de textuur perfect is! De pasteuze-achtige textuur wordt verkregen door de witte klei waardoor deze scrub perfect te doseren is. Het glijdt niet van je gezicht af. Zo hoort een scrub te zijn. En de vele toegevoegde microkorrels (dit zijn plantaardige korrels van de zoete amandel en zaden van hazelaar) doen de dode huidcellen optimaal verwijderen. Met na afloop een gladgepolijst gezicht. Dit is een absolute perfecte scrub cream voor de mannenhuid.

 

 

  • ANTI-AGING SERUM


1 van mijn meest favoriete producten zijn toch wel serums. Ze trekken razendsnel in de huid zonder dat je ook maar ziet of voelt dat je het hebt gebruikt. Een ideaal product dus voor mannen. Een serum gebruik je als eerste; dus voor het aanbrengen van een dagcrème. Serums zijn zeer vloeibare (met een bijna waterachtige textuur) sterk geconcentreerde lichte emulsies die een hoge concentratie bevatten aan actieve bestanddelen en vitamines/ingrediënten. Het heeft de capaciteit om razendsnel in de huid te dringen zonder een zichtbare glimmende laag achter te laten. Een serum heeft dan ook een sterkere en snellere werking op de huid dan een crème. Het is een ideaal product om de mannenhuid een extra boost en oppepper te geven. Een serum is zo geconcentreerd dat je aan een paar druppels meer dan genoeg hebt. En deze wit transparante Anti-Aging serum voldoet aan alles; het trekt razendsnel in de huid. Alsof je geen product hebt gebruikt. En voelt overigens nog lekker verkoelend aan. Een must voor iedere man!

 

 

  • MOISTURIZING BALM

xymadeproducten
De witte textuur van deze moisturizing balm is echt perfect; het smeert makkelijk uit en trekt snel genoeg in de huid. Deze moisturizing balm komt in een handige zwarte pompflacon waardoor de toegevoegde ingrediënten beter bewaard blijven. De kwaliteit van dit product is on-Nederlands. Behalve de Scrub Cream komen alle andere producten in uniforme zwarte pompflacons. Hierdoor blijven de ingrediënten beter bewaard en zijn ze handig te doseren.

 

 

  • DARK CIRCLE DEFENSE


Ik denk dat iedere man wel van zijn wallen af wil. Persoonlijk heb ik veel baat gehad met producten waarin cafeïne is verwerkt. Dat geeft een instant verkwikkend effect en ik merkte dat mijn wallen daardoor minder zichtbaar werden. Maar het vinden van een goed product daarvoor blijft lastig. Want wallen los je helaas niet zomaar op met een cosmeticaproduct. In deze Dark Circle Defense zit weliswaar geen cafeïne maar wel vitamine C en Hydropom; dit is een natuurlijk product verkregen uit de schil van tomaten. En illusie of niet maar na een aantal keer dit product te hebben gebruikt lijken mijn wallen enigszins minder te zijn.

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: