YVES ROCHER HOMME

 

In thuisland Frankrijk is Yves Rocher het meest gekochte cosmeticamerk. In Nederland worden jaarlijks meer dan 6 miljoen Yves Rocher producten verkocht. Per seconde worden er wereldwijd 10 producten verkocht. Tijd om dit merk, dat in 88 landen is vertegenwoordigd, eens te belichten. Als 1 van de weinige cosmeticamerken is Yves Rocher anno 2013 de enige producent van schoonheidsproducten die de hele levenscyclus van zijn producten in eigen beheer houdt. Het merk is botanicus, teler, producent en distributeur in 1. Het grootste deel van de bedrijfsactiviteiten concentreren zich nog steeds in La Gacilly; het historische geboortedorp van de grondlegger zelf.

 

Voor Yves Rocher zelf is het plantenrijk altijd een onuitputtelijke bron van inspiratie geweest en nog steeds vormt dat de basis voor alle Yves Rocher producten. Op55 hectareteeltgrond in La Gacilly worden bloemen en planten biologisch geteeld en gekweekt die de belangrijkste ingrediënten leveren voor alle Yves Rocher producten. De onderzoekers van Yves Rocher hebben vandaag de dag meer dan 1100 verschillende bestanddelen tot hun beschikking waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat ze een heilzame werking hebben op de huid. Dit alles dankzij de plantaardige werkstoffen die verscholen liggen in het plantenrijk. Ook aan de schoonheid van mannen besteedt het merk Yves Rocher veel aandacht. Met een duidelijk te begrijpen assortiment van mannenproducten die gevuld is met de beste producten; die aansluiten op de specifieke behoeften en wensen van mannen. Zowel qua huidverzorging als parfum.

 

1) FRAICHEUR HOMME GEL NETTOYANT VISAGE

 

Een goede verzorging van het gezicht begint natuurlijk met een reiniging van de huid; zowel in de ochtend als in de avond. Dus niet zomaar een stuk zeep maar een product die daar speciaal voor is bedoeld. Deze reinigingsgel is verrijkt met hydraterende aloë-vera van biologische teelt. Daarnaast zitten er peelende microkorreltjes in waardoor je huid gelijk wordt gescrubd; hiermee verwijder je de dode huidcellen aan de oppervlakte van je gezicht. Daarom vind ik persoonlijk deze reinigingsgel voor dagelijks gebruik wat te sterk juist door de microkorreltjes. Deze reinigingsgel is daarom eerder geschikt om 2 keer per week je gezicht lichtjes te scrubben, waarna je huid goed en diep is gereinigd.

 

2) SENSITIVE HOMME SOIN HYDRATANT 3 EN 1

 

Deze 3-in-1 hydraterende crème is verrijkt met antaboonextract voor een kalmerende werking. Antaboon is de vrucht van een struik die in Brazilië voorkomt. Deze boon bevat plantaardige sophorine (speelt een sleutelrol in het afweersysteem van de plant tegen invloeden van buitenaf) waarmee de bovenmatig heftige reacties van de huid kunnen worden gereguleerd. Zo komt de gevoelige huid tot rust en is ze beter beschermd tegen invloeden van buitenaf. Het toegevoegde aphloia-extract (gewonnen uit een struik die op Madagaskar groeit) beschermt de huid en laat deze zacht aanvoelen. Van deze witte crème heb je weinig nodig om je hele gezicht te verzorgen. Een prettig product dat snel in de huid trekt en die economisch in gebruik is.

 

3) SENSITIVE HOMME BAUME APRES-RASAGE

 

Voor na het scheren is er deze aftershave balsem. Verrijkt met anta-boonextract (dit is de vrucht van een struik uit Brazilië die door haar plantaardige sophorine de heftige reacties van de huid reguleert) voor een prettige kalmerende werking. De huid voelt inderdaad gelijk comfortabel en gehydrateerd aan. De witte aftershave balsem is waterig qua textuur waardoor ze snel door de huid wordt opgenomen en makkelijk na het scheren kan worden opgesmeerd. Heel licht geparfumeerd waardoor je daarna makkelijk je eigen parfum kan gebruiken (bijv. Ambre Noir van Yves Rocher zie GEUREN).

 

Als je nog niet echt bekend met huidverzorging dan is Yves Rocher een prima merk om mee te beginnen. Het zijn goede en overzichtelijke producten voor een zeer scherpe prijs. Hoewel het aanbod voor mannen niet echt heel groot is, kopen mannen vaak ook andere crèmes uit het assortiment die prima voor hen geschikt zijn. Maar ook andere Yves Rocher producten zoals bodylotions en showergels vinden gretig aftrek bij de mannelijke consument. Als je 1 van Yves Rocher winkels bezoekt kan je een klantenkaart laten aanmaken waarmee je vele voordelen op het assortiment krijgt. Een voordelige manier om de producten eens te proberen.

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: