ZAO INTUITIVE SKIN

 

 

face1zaoDe vraag naar natuurlijke & biologische skincare producten neemt steeds meer toe en zijn ook een belangrijk item voor mannen. Mede door internet kunnen mannen makkelijk gezichtsverzorgingsproducten vinden die vallen onder de categorie natuurlijke huidverzorging. Eigenlijk tel je als merk anno 2024 niet meer mee als je niet aan alle eisen voldoet om je huidproducten zo natuurlijk en biologisch mogelijk te produceren. Dat betekent dat de producten vrij zijn van onder andere sulfaten, parabenen, microplastics en op een verantwoorde manier zijn geproduceerd zonder het milieu overmatig te belasten of te schaden. 1 van de vele merken die hieraan voldoet is het Franse merk ZAO die een 4-tal skincare producten heeft met samenstellingen waar 100% van de ingrediënten van natuurlijke oorsprong is.

 

Het merk ZAO is opgericht door 4 Franse vrienden die zich bewust waren van de impact van onze consumptie op het milieu. Ze kozen ervoor om een biologisch cosmetica merk te ontwikkelen in overeenstemming met hun diepe overtuiging. De naam ZAO is een samentrekking van ZEN & TAO wat 2 stromingen zijn binnen het boeddhisme. Ze kiezen bewust voor ingrediënten die vrij zijn van chemische meststoffen en pesticiden. Waarbij ze zich tevens richten op grondstoffen uit de biologische landbouw. Hierdoor zijn alle producten biologisch gecertificeerd door ECOCERT en Cosmebio gelabeld. Geen van de eindproducten en geen van hun grondstoffen zijn getest op dieren waardoor ze Cruelty Free van Leaping Bunny zijn gecertificeerd. Ook zijn alle ZAO-producten Vegan gecertificeerd door de Vegan Society. Sinds 2020 is ZAO betrokken bij de Franse vereniging Terre & Humanisme in een sociaal project ontworpen om voedselautonomie in Benin te promoten. Dit project heeft als doel om 10 plattelandsvrouwen op te leiden en te ondersteunen bij de aanleg van agro-ecologische huistuinen in Benin.

 

 

  • ZAO DETOX FACIAL CLEANSER

zao producten1
Deze zwarte zeep dankt haar kleur aan de geactiveerde bamboe houtskool wat zorgt voor een licht schurend effect. Hierdoor worden dode huidcellen verwijdert en de cel vernieuwing gestimuleerd. De actieve kool is in staat om gifstoffen & onzuiverheden van het huidoppervlak te absorberen. Hierdoor heeft de Detox Facial Cleanser een ontgiftende, ontsmettende en zuiverende werking. Conclusie: Ik ben altijd wat huiverig voor soap bars omdat ik bang ben dat ze mijn gezicht te veel uitdrogen. Maar dat is bij deze totaal niet aan de orde. Deze zwarte ronde facial cleanser schuimt licht zwart op en reinigt (door de toegevoegde bamboe houtskool poeder) mijn gezicht super schoon zonder ook maar droog of trekkerig aan te voelen. Het bevat voor 100% aan natuurlijke ingrediënten en voor 76% ingrediënten afkomstig van biologische landbouw.

 

 

  • ZAO GENTLE 2 IN 1 SCRUB


Het scrubben van de huid is een absolute must om zo de dode huidcellen mild te verwijderen die de huid anders verhinderen om de ingrediënten van crèmes/serums te kunnen opnemen. Deze Gentle 2 in 1 scrub maakt de huid weer glad en egaal. De 3 belangrijkste ingrediënten zijn: biologische karitéboter, biologische bamboe bloemenwater en appel-extract. Karitéboter wordt gewonnen uit de vrucht van de karitéboom en heeft uitstekende voedende en hydraterende eigenschappen. Het kalmerende en zuiverende bamboe water hydrateert de huid en matteert glans. Appelextract is een formidabele bron van antioxidanten en helpt de huid te beschermen tegen agressieve invloeden van buitenaf.
Conclusie: 1 van het belangrijkste onderdeel van een goede huidverzorging is toch wel het scrubben van je gezicht. Het frisse gevoel wat je daarna ervaart is zo aangenaam! Je gezicht voelt daarna zo schoon en nieuw aan; alsof die meer ademt. Hoewel ik persoonlijk een wat grovere scrubkorrel prefereer is deze zachtere van ZAO ook goed werkzaam. Het beste is om je gezicht na het scheren te scrubben zodat het huidoppervlak mooi glad is. Na het scrubben kan je deze scrub nog wat minuten laten intrekken als een soort masker wat erg prettig is. En als je uiteindelijk alles afspoelt voelt alles als herboren aan!

 serumzao2

 

  • ZAO MOISTURING LIGHT CREAM


Deze crème zit vol met natuurlijke ingrediënten zoals biologische aloë vera, biologisch Calendulabloemwater en biologisch bamboe bloemenwater. Aloë vera verzacht en kalmeert de huid en is tevens een uitstekende moisturizer die de huidelasticiteit bevordert. Calendula hydrolaat wordt verkregen door goudsbloembloemen te destilleren en staat bekend om zijn zachte en herstellende eigenschappen. Het kalmerende en zuiverede bamboebloemwater hydrateert de huid diep en matteert glimmende plekken op de huid.
Conclusie: Deze crème doet zijn naam alle eer toe want het is een absolute lichte crème qua textuur die snel op de huid versmelt. Trekt snel onzichtbaar in de huid en is economisch in gebruik.

 

 

  • ZAO REGENERATING CONCENTRATED SERUM


Dit serum herstelt het comfort van de huid en is geschikt voor een normale tot droge huid. De 3 belangrijkste ingrediënten zijn: biologische arganolie, biologische tamanu-olie en biologische jojoba-olie. Arganolie is rijk aan vitamine E en staat bekend om zijn voedende en regenererende eigenschappen. Tamanu-olie wordt gewonnen uit de noten van de tropische tamanuboom en is rijk aan antioxidanten, essentiële vetzuren voor een intense hydratatie van de huid. Jojoba-olie staat bekend om het voorkomen van uitdroging en het revitaliseren van de vetarme huid.
Conclusie: Door alle toegevoegde oliën is dit meer een olie-achtige serum dan een standaard waterig serum. Met een pipet doseer je het serum en masseer het in zodat het overal intrekt. Dit duurt iets langer dan bij een standaard serum maar daarna heb je wel een super glad en mat ogend gezicht. Een paar druppels (hoe minder hoe beter) is overigens al meer dan genoeg want het smeert rijkelijk uit. Ideaal ook voor na het scheren om ze de huid te kalmeren en intens te hydrateren.

 

 

Ter extra controle scan ik alle producten middels de “Beat the Micro Beat” app en geen van allen bevatten ze microplastics. Daarnaast bevatten alle producten de volgende gecertificeerde labels: ECOCERT, Peta Approved Vegan, 100% Natural & Cosmetique BIO Charte Cosmebio. De doppen van de producten zijn overigens gemaakt van natuurlijke bamboe want dat is 1 van de meest eco-vriendelijke planten in de wereld met een minimum aan impact op het milieu.

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: